Et ord, mange betydninger

Connaissances

Connaissance(s): navneord, femininum.

Ifølge Blinkenbergs fransk-danske ordbog betyder ordet ‘kendskab’, ‘kundskab(er)’, ‘viden’, ‘indsigt’, men også ‘erkendelse’, ‘forståelse’, ‘dømmekraft’, ‘dygtighed’ og ‘kunnen’. Det kan også betyde ‘bekendtskab(er)’, ‘bekendt(e)’ eller ‘forbindelse(r)’.

Bloggens navn afspejler den mangfoldighed af emner, jeg ved noget om og gerne vil skrive om, og det franske udgangspunkt ligger i ordet. Samtidig håber jeg, at bloggen fører til nye bekendtskaber og forbindelser på kryds og tværs: Mellem mig og jer læsere, og måske endda jer læsere imellem. At vi kan få en god dialog ud fra de emner, jeg skriver om, og at I vil kommentere og komme med indspark, så vi alle bliver klogere på den komplekse, paradoksale, umulige og vidunderlige størrelse, Frankrig er.