Fiskerleje og badeby

Capbreton

Strandpromenaden i Capbreton, med udsigt mod Spanien

capbreton-marked

På marked i Capbreton

capbreton-marked

Kæmpeasparges på markedet i Capbreton

mad-capbreton

À table !

Omkring halvanden times kørsel syd for Bordeaux, gennem tilsyneladende uendeligt lange stræk af fyrreskov i departementet Landes, ligger Capbreton. Næsten helt dernede, hvor kysten knækker og Frankrig bliver til Spanien.

Nå, tænker du måske, der er da mange andre, spændende badebyer langs den sydvestfranske kyst… La Rochelle, Royan, Arcachon, Saint-Jean-de-Luz, Biarritz… Og ja, det er der da. Det er alle sammen kendte, spændende og interessante steder at besøge. Og dyre. Og fuldstændig overrendte om sommeren.

Capbreton er et gammelt fiskerleje, og selvom om byen i dag har mange af de karakteristika der kendetegner en badeby (turistrestauranter, souvenirbutikker, dyre strandkiosker og ikke mindst nogle afsindigt lange og brede strande), så er det særlige ved Capbreton at der er en kerne af lokale, der bor der hele året. Det betyder, at der også er liv i byen om vinteren, når alle turisterne er taget hjem. Det betyder også, at der er dagligvarebutikker der servicerer de lokale: en velassorteret slagter, et supermarked, en bager med de lækreste morgencroissanter… Og så er der marked to gange om ugen. Altså et af de markeder, hvor kvaliteten af frugt, grøntsager og kød er i top, netop fordi det er de lokale, der handler der.

Capbreton ligger tæt nok på Spanien til at man kan lave dagsudflugter til Pyrenæerne og f.eks. San Sebastian, og tæt nok på Bordeaux til at man kan tage på en seriøs shoppingtur på Rue Sainte-Cathérine, eller besøge vinområderne omkring byen.

Tip: Lige nord for Capbreton, på den anden side af lystbådehavnen og floden Bouret, ligger Hossegor.  Det er der, de rige bor (og prisniveauet er derefter).

Få mere at vide om Capbreton her