Kæphest #2: Hoteller i Paris

Jeg anbefaler sjældent bestemte hoteller i Paris, simpelthen fordi valg af hotel er et spørgsmål om personlige præferencer. Nogle (mig, for eksempel) ELSKER de små pariserhoteller, der oser af charme og atmosfære. Dem, du ved, der har ligget hvor de ligger i en million år og måske er en smule slidte. Dem der har små værelser, endnu mindre badeværelser og – hvis man er heldig – en mikroskopisk elevator (seriøst: To voksne og en kuffert og elevatoren er fuld, og alle med skostørrelse 41 eller derover skal passe på tæerne når døren lukker). Andre vil gerne have komfort og en stor morgenbuffet, og hvem vil ikke gerne bo på George V, hvis man havde den slags penge?

Men hør her: jeg var engang i Paris som guide for nogle forretningsfolk, og det var ikke mig, der bookede hotel. Fra Charles de Gaulle lufthavnen tog det tre (3!) metroskift og mange skridt i lange metrotunneller med tung kuffert, før jeg var på hotellet. Det gider man ikke, vel?

I stedet plejer jeg at sige til dem der spørger, at det er en god idé at finde et hotel langs RER B linien, der går fra Charles de Gaulle lufthavnen nord for Paris, gennem det centrale Paris, til Orly lufthavnen syd for Paris. Der kan findes rigtig mange, gode hoteller med forskellige prisniveauer i 5-10 minutters gå-med-tung-kuffert-afstand fra RER B linien. F.eks. ligger mit yndlingshotel 3 minutters gang fra RER B. Man skal bare op fra undergrunden, rundt om to hjørner, så er man der. Og der er apotek, minimarked og sandwichbarer rundt om det andet hjørne. Og Luxemburg-haven ligger lige ved siden af. Og Boulevard Saint Michel er lige på den anden side af blokken. Og det tager 10 minutter at gå ned til Seinen. Så kan man hurtigt komme af med den tunge kuffert og afsted for at opleve det, man er kommet for: Skønne, vidunderlige Paris med alt, hvad byen har at byde på!

Emily har lige været i Paris og sendt fine postkort og anbefalinger hjem. Dem kan du læse her og her.

Hvor plejer du at bo, når du er i Paris?