Tour de France 2015

cyclists-601591_640

I dag starter 2015-udgaven af Tour de France.

La grande Boucle er ikke komplet i år – som i: Overhovedet ikke. Se bare her. Der bliver kørt etaper i Holland, Belgien og det nordlige Frankrig. Så flyver hele menageriet til Pyrenæerne, og cykler rundt dér og videre til Alperne. Bakker og bjerge bliver der nok af, og helt sikkert også drama. Det kan vi godt lide! Voilà: Tour de France 2015 på tre linier!

Følger jeg med i klassementet? Næh, det gør jeg ikke – ikke ret meget i hvertfald… De er jo allesammen dopede i mere eller mindre grad. Der har jeg ingen illusioner mere. Ikke siden Richard Virenque (som jeg havde et lille crush på) og Bjarne og alle de andre faldt på stribe i slut-halvfemserne. Hvorfor er mit fjernsyn så tændt hver eftermiddag når Touren kører? Jamen det er stemningen. Det er billederne, panoreringen over landskaberne fra helikopterkameraerne. Og dramaet. Og Jørgen Leth. Der er delte meninger om ham, men jeg holder altså meget af hans til tider helt poetiske kommentarer. Og når det ind imellem hænder at jeg ikke er enig med ham, sidder jeg så diskuterer med mit fjernsyn, så familien tror jeg er blevet småskør. Men Tour de France er bare ikke det samme uden ham.

Jeg havde også nået at vænne mig til at Stéphanie Surrugue var en del af Touren. Jeg opdagede hende for nogle år siden, da hun dækkede Touren sammen med den garvede Politiken-journalist Mogens Jacobsen, og skrev daglige backstagereportager om de tre uger med tourkaravanen. Det var forrygende underholdning. Faktisk reddede det min sommer på kontoret det år. Stéphanie har også været med på TV2’s Tourhold i et par år, men nu har hun fået nyt – og spændende! – job fra september (Tillykke!), og er ikke med. Touren bliver ikke det samme uden hende…

Nå, men jeg har altså ikke planlagt at kloge mig på Touren de næste tre uger. Det klarer TV2 og alle de andre tv-kanaler meget bedre end mig. Sportsresultaterne kan du blive opdateret på her:

Tour de Frances officielle hjemmeside

TV2 Sport – Le Tour

TV2 Sportens Facebook opdatering 

TV2 Tour Teknik. Sjove opdateringer på Facebook fra alle dem der arbejder backstage på TV2 Tour

Istedet følger bloggen feltet rundt i Frankrig, og hver dags indlæg vil afspejle noget fra det område, Tour-karavanen passerer. Så læs med – det bliver både sjovt og lærerigt!

I dag køres der enkeltstart i Utrecht i Holland

Foto: Pixabay.com