Beautyspace Paris

Der er fint besøg på bloggen i dag.

I rækken af erfarne Parisfareres perspektiver på Paris (du kan læse de første her og her), er det i dag journalist, tekstforfatter, beauty-blogger og hudkloge Anette Kristine Poulsen fra Beautyspace, som deler sine bedste tips til Paris med os. Anette er blandt andet forfatter til bestselleren Slip rynkehysteriet – Flot hud uden hokus-pokus, som rigtig mange – undertegnede inklusive – har haft stor glæde og resultater af. Til september kommer hendes næste bog, som uden tvivl også bliver en sællert. Og så har hun har en befriende ærlig, no bullsh*t tilgang til alt, hvad der har med hud og skønhed at gøre.

Når du er på arbejdstur til Paris, hvilke opgaver er det så typisk du er af sted på?

Det er altid interviews og skønhedsreportager til Dagbladet Børsen, som jeg er fast tilknyttet.  Tager dog altid lidt med hjem til Beautyspace også – både bloggen og Instagram (@beautyspace), for Paris er jo et smittende slaraffenland med mange skønhedsindtryk.

Jeg ved, du har en forkærlighed for de franske apoteker. Hvad er det, der er så specielt ved dem?

De franske apoteker er små – til tider forvirrende – skønhedstempler, som ynder at lade varerne bugne fra gulv til loft. Der hersker næsten altid en lettere kaotisk stemning, som kun bakker op om følelsen af, at her må man være hurtig på stiletten: Med den ene hånd napper man en ny Mason Pearson børste, mens den anden rækker ud efter Biafin (lindrende creme) og Biodermas legendariske makeupfjerner (fjerner øjenmakeup, så du straks kan lægge nyt – derfor et makeupartist-must… og vi andre følger så med), og en af apotekerdamerne henter den uundværlige Homeoplasmine-salve (den kan lindre røde næser og fjerne tørre pletter på hud og læber). Ude af døren igen får jeg altid følelsen af at gjort et par hemmelige skønhedskup.

Der er lidt mere fest og farver over det franske produktmiks, for jo, der er de klassiske apo-brands, som vi kender: La Roche-Posay, Vichy, Avène etc., men i Frankrig går man mere sexet og mindre stringent til værks og blander med mærker som Skin Ceuticals, Apivita, Darphin, Phyto, Caudalie… og Mason Pearson. Selvom de fleste mærker fås herhjemme, så giver et fransk apotekerbesøg en anden oplevelse.

De fleste der har været i Paris mere end én gang har nogle yndlingssteder, de helst skal forbi når de er i byen. Har du nogle steder du helst skal forbi, når du er i Paris?

Er vild med at lege fin dame og drikke te på Ritz (man kan næste mærke alle de heltinder, som har bevæget sig rundt her), slentre langs Rue du Faubourg Saint-Honoré og Rue Saint-Honoré, hvor der ligger den fineste Guerlain-butik, for ikke at nævne Aesop og Colette med alverdens finurligheder.

Hvis du skulle opsummere Paris med 3 ord (eller lidt flere…), set fra dit perspektiv, hvilke ord er det så?

Chic, med vibrerende puls og glem så alt om pub crawling. Her er der mulighed for verdens bedste café crawling.