På falderebet…

I forlængelse af indlægget i går kommer her lige et par guldkorn til de mad- og kokkeglade, inden vi lukker Paristemaet for denne gang.

I hjertet af Paris, lige ved Hallerne, ligger den mest fantastiske køkkenudstyrsforretning. Glem alt om strømlinet, moderne indrettet butik. Dehillerin har ligget på adressen siden 1820’erne (1-8-2-0!), og er et slaraffenland for alle der elsker at lave mad. Butikken er gammel, meget parisisk og meget charmerende. Der er stort set ikke den køkkenudstyrsdims, gryde eller pande, de ikke har i butikken, og deres udbud af kobbertøj er ret imponerende.

Alle varer er mærket med et katalognummer, som man kan slå op i et katalog for at finde prisen. Lidt besværligt, ja. Gammeldags, ja. Men sådan er det. Når man har fundet, hvad man gerne vil have, er der en medarbejder der skriver det ned på en seddel, som han afleverer til kassereren (det er ham, der sidder bag den stor skranke på billedet). Mens man betaler sine varer, er der så en tredje medarbejder der pakker dine varer ind i brunt papir (jo, du læste rigtigt: Gammeldags brunt papir!). Så hvis du foretrækker at bruge kobbergryder, står du og mangler en bestemt tylle eller en helt særlig kageform, så har de det. Butikken er bestemt en oplevelse værd. Og så har de faktisk en onlineshop her! (E. Dehillerin, 18-20 Rue Coquillière, 75001 Paris)

Som det ofte er tilfældet i Paris, ligger der lignende butikker lige i nærheden, f.eks. A. Simon (48 Rue Montmartre, 75002 Paris), eller La Bovida. Er du til spændende kogebøger kan du slå et smut forbi Librarie Gourmande, der ligger lidt længere oppe ad Rue Montmartre. Skal du bruge en speciel ingrediens til dine kager eller desserter, så kig ind til Detou (58 Rue Tiquetonne, 75002 Paris), næsten lige overfor La Bovida. Her har jeg fundet Valrhona chokolade til 25 € for et kilo, og 8 store (som i: tykke og fede) vanillestænger til 7,5€.

Detou Paris

Vi forlader Paris for denne gang. Jeg håber du har fået en masse gode ideer til din næste tur til Paris, og skriv endelig løs i kommentarfeltet, hvis du har egne oplevelser, du gerne vil dele med os.

God weekend :)

Billeder: Alle fotos er privatfotos