Alliance Française

trikolore

Har du ikke lige tiden til et sprogkursus, som jeg skrev om i går, men vil gerne alligevel have en dosis fransk kultur ind imellem? Så er Alliance Française en oplagt mulighed at opsøge.

Alliance Française er en verdensomspændende organisation, der har til formål at udbrede kendskabet til det franske sprog og de franske og frankofone kulturer. Organisationen har efterhånden en del år på bagen siden oprettelsen i 1883, og findes i dag på alle kontinenter og i langt de fleste af verdens lande.

Der er også en nær dig!

Her kan du finde din lokale afdeling af Alliance Française:

Fredericia, Frederikshavn, Haderslev, Helsingør, København, Odense, Randers, Roskilde, Sønderborg, Vestjylland, Viborg, Vordingborg, Aalborg, Aarhus.

Hvis der ikke er et link tilknyttet bynavnet, er det fordi jeg ikke har kunnet finde en hjemmeside. Afdelingerne er selvstændige non-profit enheder direkte under den franske moderorganisation, og uden religiøse eller politiske tilhørsforhold. Flere af afdelingerne har en meget lang historie bag sig: Således blev afdelingen i København oprettet i 1884, allerede året efter grundlæggelsen af hovedorganisationen i Paris. Randers fulgte trop i 1903, Aarhus i 1910, Haderslev i 1921, Sønderborg i 1947, Frederikshavn i 1955, og Roskilde og Viborg kom til i henholdsvis 1981 og 1988.

Lokalafdelingerne har hvert deres arrangementsprogram, der byder på spændende foredrag på dansk eller fransk, filmfremvisninger, petanque, picnicudflugter, guidede museums- eller galleribesøg og meget mere.  Ikke alle sider er lige opdaterede, men der er kontaktoplysninger, så du kan kontakte afdelingen og høre nærmere. Arbejdet i afdelingerne er baseret på frivillig arbejdskraft, der fortjener støtte og ros for deres vedholdenhed i udbredelsen af kendskabet til fransk sprog og kultur.