Fransklisten

Fransklisten

De sidste par dage har vi set på, hvilke franskkurser man kan gå til i efteråret, og – hvis man ikke lige har tiden til en ugentlig kursusaften – kan finde franske arrangementer for alle hos Alliance Française.

Fransklisten er endnu et alternativ til at opsøge ny viden om fransk sprog og kultur. Det er Jens Peder Weibrecht, pensioneret lektor i fransk og tidligere pædagogisk konsulent ved Center for Undervisningsmidler, der står bag listen. Jens Peder har i mange år været redaktør af undervisningsportalen EMU’ s franske sider, men helliger sig nu arbejdet med Fransklisten og udgivelser af bøger og undervisningsmaterialer.

Fransklisten var oprindeligt ‘kun’ en mailingliste, og en af de første af slagsen dengang i 1995. Jens Peder begyndte at bygge listen op og sende mails ud for ca. 20 år siden, og der var ikke mange der modtog dem dengang. Ideen bag listen har altid været at franskunderviserne skulle dele og inspirere hinanden på tværs af niveauer og institutioner, uden at miste formidlingsperspektivet. Jens Peders vedholdenhed må siges at have båret frugt – listen er i dag den suverænt største mailingliste inden for franskfaget i Danmark, og omfatter mere end 1000 fransklærere og franskinteresserede både i Danmark, Frankrig og andre steder.

Personligt har jeg altid troet, at Fransklisten kun var for fransklærere i Danmark på alle niveauer, men næh nej! Den er skam åben for tilmelding for alle, der interesserer sig for Frankrig og franske forhold. Og med tiden har Fransklisten udviklet sig fra at være en mailingliste til også at omfatte et websted og en Facebookside.

Her er Jens Peders egen opsummering af, hvad Fransklisten er:

En mailingliste med nyheder om, hvad der foregår omkring fransk i DK og andre steder, opslag om stillinger, tilbud etc. Alle kan få noget på Fransklisten, men de skal henvende sig til mig først. Man tilmelder og framelder sig Fransklisten her: www.fransklisten.fr.

Et websted (www.fransklisten.fr) med mange boganmeldelser, kulturstof, undervisningsstof og salgsannoncer.

En Facebook-side med spændende links

En lukket gruppe for Fransklistens Fransklærere med meget stof til undervisningsbrug. Her skal man anmode om adgang og oplyse, hvor man underviser.

Så selvom du ikke underviser i fransk er du stadig velkommen – både på mailinglisten og til at kigge dig omkring på webstedet og Facebooksiden.