Septemberfilm i biografen

FilmI forlængelse af indlægget om franske film i danske biografer fra i tirsdags, kommer her en oversigt over de film, der har premiere i september:

Søndag d. 6. september har den belgiske film Drengen med cyklen (Le gamin au vélo) premiere. En fortælling om den 12 år gamle Cyril, der vil finde sin far, efter at denne efterlod ham på et børnehjem, og hans møde med frisøren Samantha, der prøver at hjælpe ham. Filmen er instrueret af brødrene Jean-Pierre Dardenne og Luc Dardenne, og vandt Juryens Grand Prix i Cannes og Bedste Manuskript ved European Film Awards. Filmen vises kun i Øst for Paradis i Århus.

Torsdag d. 17. september har filmen Eden premiere. Eden er en kærligheds- og dannelseshistorie, der udspilles omkring den elektroniske musikscene i Paris i 1990’erne – med duoen Daft Punk i begivenhedernes centrum. Filmen er instrueret af Mia Hansen-Løve, der trods sit (meget) danskklingende navn er født i Paris. Filmen vises i Øst for Paradis i Århus og Grand Teatret i København.

Torsdag d. 24. september har actionfilmen Den franske Forbindelse (La French) premiere både i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen er instrueret af Cédric Jimenez, og har Gilles Lellouche og Jean Dujardin i hovedrollerne som henholdsvis politimanden Pierre Michel og den hårdkogte gangsterboss Gaëtan ‘Tany’ Zampa.

TIP: Fransklisten har en lang række franske dvd-film, næsten alle som nye, til salg for åndssvagt billige penge pr. stk. Mange af dem har danske undertekster, og flere har franske undertekster. Se mere her.