Oktoberfilm i biografen

Biograf oktoberfilm

Franske Film Mandage er klar med efterårsprogrammet, og der kan ikke være mange undskyldninger for ikke at komme i biografen og se nye franske film de næste mange mandage.

Det er Institut Français der arrangerer filmmandagene i samarbejde med Grandteatret i København og Øst for Paradis i Århus, og de kommende mandage i oktober er følgende franske film på plakaten:

3 Coeurs (28. september). Med Benoit Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni og Catherine Deneuve i hovedrollerne. Instruktør: Benoît Jacquot.

Une heure de tranquilité (5. oktober). Med Christian Clavier, Carole Bouquet, Valerie Bonneton og Rossy de Palma. Instruktør: Patrice Leconte.

La tête haute (19. oktober). Med Catherine Deneuve, Sara Forestier, Benoit Magimel og Rod Paradot. Instruktør: Emmanuelle Bercot.

Journal d’une femme de chambre (26. oktober). Med Léa Seydoux, Vincent Lindon og Clotilde Mollet. Instruktør: Benoît Jacqout.

Og så spiller både Eden og Den franske Forbindelse iøvrigt stadig i både Grandteatret, Øst for Paradis og Nicolai Bio i Kolding:

Eden er en kærligheds- og dannelseshistorie, der udspilles omkring den elektroniske musikscene i Paris i 1990’erne – med duoen Daft Punk i begivenhedernes centrum. Filmen er instrueret af Mia Hansen-Løve, der trods sit (meget) danskklingende navn er født i Paris.

Den franske Forbindelse (La French) er instrueret af Cédric Jimenez, og har Gilles Lellouche og Jean Dujardin i hovedrollerne som henholdsvis politimanden Pierre Michel og den hårdkogte gangsterboss Gaëtan ‘Tany’ Zampa.

God weekend :)!