Novemberfilm i biografen

Film

Det er snart november, og det er tid til en oversigt over den kommende måneds franske film i danske biografer.

I rækken af Franske Film Mandage i november er følgende film på programmet:

Une histoire de fou (2. november). Med Ariane Ascaride, Grégoire Leprince-Ringuet og Syrus Shahidi i hovedrollerne. Instruktør: Robert Guédiguian. Spiller både i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København.

La Glace et le ciel (9. november). Med Claude Lorius og Michel Papineschi i hovedrollerne. Instruktør: Luc Jacquet. Filmen spiller kun i Grand Teatret i København, og er arrangeret i samarbejde med CPH:DOX.

L’Homme qu’on aimait trop (16. november). Med Catherine Deneuve, Guillaume Canet, Adèle Haenel og Jean Corso. Instruktør: André Téchiné. Spiller både i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København.

Love (30. november). Med Karl Glusman, Aomi Muyock og Klara Kristin. Instruktør: Gaspard Noé. Spiller både i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København.

Franske Film Mandage er arrangeret af Institut Français i samarbejde med Grandteatret i København og Øst for Paradis i Århus.

Torsdag den 5. november kl 19.30 er der Fransk Lounge aften i Øst for Paradis i Aarhus med premiere på filmen L’ombre des femmes. Efter filmen er der fransk inspireret lounge i caféen. Billetter kan bestilles her.

Og så spiller Den franske Forbindelse iøvrigt stadig i både Grand Teatret og Øst for Paradis. Den franske Forbindelse (La French) er instrueret af Cédric Jimenez, og har Gilles Lellouche og Jean Dujardin i hovedrollerne som henholdsvis politimanden Pierre Michel og den hårdkogte gangsterboss Gaëtan ‘Tany’ Zampa.

Den fransk skuespillerinde Léa Seydoux, som vi kender fra Adèles Liv og Journal d’une femme de chambre, spiller i øvrigt med i den nye James Bond film Spectre, der har premiere i morgen.

Hvilke film skal du ind og se?

Billede: Pixabay.com