Om variation og ‘les fondamentaux’

Vi kommer langt omkring her på bloggen, og det er hele grundideen i indlæggene: At komme ud i de forskellige hjørner og kroge af den franske og frankofone kultur. I går handlede det om mine indtil nu ikke særligt vellykkede forsøg på at lave crème brûlée. I fredags var det om efterårets franske bogpriser.

Jeg skriver indimellem nogle indlæg, hvor nogle måske vil tænke ‘det véd jeg da godt’. For andre er det ny viden eller nogle brikker der bliver sat på plads som grundlag for en større og bedre forståelse af franske og frankofone forhold. Man kunne kalde indlæggene ‘back to basics’ eller ‘les fondamentaux’. Og dem skal der også være plads til, ligesom der skal være plads til de mere nørdede indlæg.

For eksempel skrev jeg i starten af bloggens levetid et indlæg om, hvor mange Napoléoner, der var. Fordi jeg har oplevet flere gange, at det skaber forvirring. Eller at der rent faktisk er styr på nummereringen af Paris’ postnumre, og hvis man kender ‘systemet’, er det ret nemt at finde rundt i byen og finde adresser. Serien af indlæg om Frankrigs regioner er et andet eksempel på, hvad jeg vil kalde ‘les fondamentaux’ for en større forståelse af Frankrig.

I den mere nørdede ende har vi været omkring en rebus (og en anekdote), og der har også været flere indlæg om sprog og grammatik, for eksempel det her eller dette her. Nogle gaber kæberne af led over den slags indlæg, andre vil synes at det er sjovt og spændende.

Variation er en god ting, og der skal være plads til det hele. I morgen får du for eksempel en oversigt over de franske republikker. Jep, franskmændene er ved nummer fem af slagsen. Læs mere i morgen.

PS: Overvejer du at tage til Paris på juleshopping eller bare opleve Paris i julebelysning? Så har Louise Sandager skrevet et spændende blogindlæg om netop det, propfyldt med information om Paris i julemåneden.