Regionsvalg i Frankrig #2

Trikolore2 regionsvalg

Efter optællingen af stemmerne til 1. valgrunde sidste søndag stod det klart, at Front National står til at vinde i flere af de nye storregioner. Efter 1. valgrunde havde FN vundet 6 af de 13 nye storregioner i l’Hexagone, og det har givet anledning til en del (meget) dybe panderynker mange steder, at Frankrig er på vej til at blive så højredrejet. Der er kun ca. 18 måneder til det næste præsidentvalg, hvor Marine le Pen forventes at stille op.

I den mellemliggende uge har mange af de andre partilister fra venstrefløjen og centrum-højrepartierne indgået listeforbund for at trække resultatet væk fra en sejr til Front National på den yderste højrefløj. Frankrigs største venstrefløjsparti, François Hollandes Socialistparti, har afstået fra at stille op til 2. valgrunde i flere af de regioner, hvor Front National vandt 1. valgrunde, og har i stedet anbefalet deres vælgere at stemme på Nicolas Sarkozys centrum-højre parti Les Républicains, for at undgå at Front National skulle vinde. Den strategi ser ud til at have båret frugt.

Front National tabte i går deres flertal fra 1. valgrunde i alle regionerne, men som flere ledende politikere har udtalt, så er truslen fra det ekstreme højre langt fra overstået, og der forestår et vigtigt politisk arbejde i regionerne i den kommende tid…

Og så til noget HELT andet:

På torsdag kl. 19.00 er der foredrag på ARoS kunstmuseum i Aarhus i forbindelse med udstillingen Monet – Lost in Translation. Foredragets titel er ‘På rejse med Monet og impressionisterne’, og varer ca en time. Billetterne koster 40 kr. plus entré til museet, og kan købes her. Jeg kommer, gør du?