Torvehallerne i København #1

Jeg var på udflugt til København i går, primært med det formål at besøge Torvehallerne, for der er flere af stadepladserne, som butikkerne bliver kaldt, der er franske eller franskinspirerede.

Torvehallerne ligger lige ved Nørreport station. Konceptet er det klassiske med et torv med stadepladser, og der er både stadepladser indendørs i to haller og udendørs. Men i modsætning til de to gange om ugen, vi kender fra den ‘klassiske’ markedsform, så har Torvehallerne åbent hver dag ugen rundt, og de indendørs stadepladser har permanent karakter. Det handler primært om mad og drikke, og ord som innovativt, nyskabende, økologisk, unika, kvalitet, passion, autentisk, presser sig på. Det er et spændende sted med mange lækre madvarer, både i tilberedt form og i rå tilstand.

Fra det øjeblik man træder ind, springer dufte af friskbagt brød, asiatiske wokretter, fisk og andre eksotiske tilberedninger en i møde, og hvis man ikke er sulten så bliver man det. Stadepladserne er meget internationalt orienterede, og der er både nær- og fjernøstlige madvarer, mad og drikkevarer fra Sydeuropa men også lokalt producerede madvarer. Således hedder en af stadepladserne helt enkelt Bornholmerbutikken. Og så har flere af stadepladserne et stærkt islæt af Frankrig – hvis de ikke ER franske, slet og ret.

For eksempel La Brioche Dorée. Her kan man få alt det franske bagværk, vi normalt elsker at spise, når vi er i det franske: Croissanter – smørbagte, bien entendu – pain au chocolat (også i XL), briocher, finere pâtisserie og konditorkager.

Kan du huske jeg efterlyste i sidste uge, om man kunne købe en Bûche de Noël noget sted i Danmark? Det kan man hos La Brioche Dorée. I Frankrig fås sådan en i alle prisklasser og i mange variationer. I København koster den 350 gode danske kroner. Måske man skulle overveje at lave den selv. Men det ændrer ikke ved, at man kan få det ægte franske bagværk her, og blive sentimental og drømme sig væk til en fransk fortovscafé.

La Brioche dorée 1

Du kan se mere om La Brioche Dorée her.