Det er snart slut…

Monet banner claude-monet

Jeg var til foredrag om Monet og impressionisterne i går aftes på ARoS museet i Aarhus, hvor museumsinspektør Maria Kappel Blegvad i en time veloplagt fortalte om Monet og de 12 øvrige impressionister, der er med i udstillingen ‘Monet – Lost in Translation’. Vi hørte om udstillingens opbygning, tidsånden og den øgede mobilitet i sidste halvdel af 1800-tallet, hvor tog og dampskibe gjorde det muligt for malerne at komme ud i landskaberne og ud til kysten for at male, eller helt til Amerika for at udstille deres værker. Foredraget var en uddybning af, hvad man kan opleve på udstillingen.

Der er ikke flere programsatte foredrag inden udstillingen lukker 10. januar, men der arrangeres stadig særomvisninger, hvor man på en time bliver guidet gennem udstillingen. Det kan du læse mere om her.

Udstillingen er en enestående chance for at opleve nogle af de mest berømte impressionisters originale værker på helt tæt hold. Værker som vi normalt kun kender som reproduktioner på plakater eller forskelligt merchandise. Hvis du vil læse, hvad jeg skrev om udstillingen da jeg så den i oktober, så se herher og her.

God weekend :)