Januarfilm i biografen

Film

Franske Film Mandage, der arrangeres af Institut Français med forevisninger i biograferne Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København, holder vinterpause. Men der er alligevel franske film at se i januar, hvis du har lyst.

Love, med Karl Glusman, Aomi Muyock og danske Klara Kristin i hovedrollerne og instrueret af Gaspard Noé, spiller stadig både i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København et stykke ind i januar.

Cinemateket i København viser også franske film i januar:

Vi nærmer os årsdagen for angrebet på Charlie Hebdo, og Cinemateket viser 7. januar 2 film om det berygtede-berømte satiriske ugeblad. Aftenen starter med forevisningen af dokumentarfilmen C’est dur d’être aimé par des cons fra 2008, instrueret af Daniel Leconte. Filmen handler om retssagen mod Charlie Hebdo, der havde genoptrykt Jyllands-Postens danske Muhammedtegninger. Filmen introduceres af Flemming Rose, der som redaktør for Jyllands-Posten i 2005 var midtpunkt i stormen der rejste sig, efter at JP havde trykt tegningerne. Samme aften, efter den første Charlie Hebdo film, vises filmen L’humour à mort, instrueret af Daniel Leconte og Emmauel Leconte. Filmen introduceres af Frankrigs ambassadør i Danmark, François Zimeray, og kredser om efterspillet og eftervirkningerne efter angrebet på Charlie Hebdo 7. januar.

21. januar viser Cinemateket Luis Buñuels Belle de jour fra 1967, med en meget smuk – og ung – Catherine Deneuve i hovedrollen som den unge, gifte pariserfrue, der keder sig i sit ægteskab og udlever sine erotiske drømme som prostitueret. Filmens danske titel er Dagens skønhed. Filmen vises som en del af Cinematekets event ‘Soirée filles’ (‘Pigernes aften’), og biografbilletten inkluderer middag i Cinematekets restaurant.

I serien ‘ønskefilm’ viser Cinemateket filmen Irma Vep fra 1996, instrueret af Olivier Assayas. Filmen vises henholdsvis 3. januar og 20. januar, og du kan læse mere om filmen her.