Februarfilm i biografen

Biograf Februarfilm

Det er blevet sidst på måneden, og vi skal se lidt på, hvad der kommer af franske film i biograferne.

Cinemateket har fransk filmguf for alle pengene her i februar! Se bare her:

Onsdag d. 10.februar, i serien ‘Historien om Oscar’, vises Den store Illusion (La grande Illusion) fra 1937, instrueret af Jean Renoir og med Jean Gabin i en af hovedrollerne.

Søndag d. 14. februar inviterer Cinemateket til ‘En bid af Paris’, med hele tre film, buffet med coq au vin og musikensemble fløjet ind fra Frankrig. “En sanserejse til det gamle Ménilmontant” lover programmet. Læs mere om det spændende arrangement her.

Torsdag d. 18. februar er der Soirée filles, hvor filmen Mademoiselle C, om Carine Roitfeld, der revolutionerede det franske Vogue, vises. Der er cocktails, middag og film for 200 kr. Læs mere her.

Fredag d. 19. februar er der Serge Gainsbourg aften, hvor hans film-selvportræt Gainsbourg par Gainsbourg vises. Det kan du læse meget mere om her.

Franske Film Mandage starter op igen efter julepausen, men programmet er ikke offentliggjort endnu. Sløret er dog blevet løftet for åbningsfilmen: Mandag d. 22. februar vises Cannes guldpalmevinderen fra 2015, Dheepan, af instruktøren Jacques Audiard, men kun i Grandteatret i København. Filmen har først premiere i Øst for Paradis i Aarhus 24. marts.

Og så er der stadig franske film online på My French Film Festival, hvor man for meget små penge kan sidde hjemme i stuen og se franske film. Festivalens kortfilm er tilmed gratis, og man kan være med til at stemme på, hvilke(n) film der skal vinde i konkurrencen (psst…! Man kan vælge sprog på siden, og for eksempel få den vist på engelsk i stedet).

God weekend :)