Mød den marokkanske forfatter Abdellah Taïa i Aarhus

Abdellah_Taïa_20130220 wiki Marokkanske forfatterVi har de seneste uger været omkring forskellige perspektiver ved frankofonien, senest anmeldte jeg denne bog om frankofon litteratur.

Nu får de heldige – det vil sige dem, der bor i Aarhus og opland – muligheden for at møde en frankofon forfatter i samtale med sin danske oversætter. Onsdag d. 2. marts kan du nemlig møde den marokkanske forfatter Abdellah Taïa, der er i Danmark på et 14-dages ophold, inviteret af Aarhus Litteraturcenter.

Abdellah Taïa er født i 1973 og forfatter til flere romaner, hvoraf L’armée du salut (Seuil 2006), er oversat til dansk med titlen Englene fra Frelsens Hær (forlaget Arvids). Snart udkommer Une mélancolie arabe (Seuil 2008) på dansk med titlen Arabisk Vemod, også fra det danske forlag Arvids. Englene fra Frelsens Hær blev filmatiseret i 2014.

Abdellah Taïas forfatterskab kredser om temaer som frihed og menneskerettigheder, herunder religion og seksualitet. Du kan se mere på Abdellah Taïas egen hjemmeside her (klik på billederne for at få mere information).

Forfattermødet er arrangeret af Authors in Aarhus, der er et samarbejde mellem Hovedbiblioteket og Aarhus Universitet. Samtalen foregår på engelsk, og vil primært dreje sig om forfatterskabet og Taïas filmatisering af romanen L’armée du salut. Der vil være mulighed for at købe den danske oversættelse af romanen og få den signeret af forfatteren.

Abdellah Taïa, onsdag d. 2. marts kl. 19.00 til 20.30 på Dokk1, Store sal, Hack Kampmanns Plads, 2, 8000 Aarhus C. Billetter til kr 50,00 (kr. 30,00 for studerende) kan købes ved indgangen.