Martsfilm i biografen

Biograf2

Marts måned byder på et sandt overflødighedshorn af franske og frankofone film i biograferne, og der er noget for enhver smag.

Først og fremmest er Franske Film Mandage tilbage!

I mandags kørte den første film på programmet over lærrederne i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København, og der er mere guf på vej:

La Belle Saison (29. februar). Med Cécile De France, Izia Higelin, Noémie Lvovsky og Kévin Azaïs. Instruktør: Catherine Corsini. Filmen spiller både i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Les Chevaliers Blancs (7. marts). Med Vincent Lindon, Louise Bourgoin og Valérie Donzelli . Instruktør: Joachim Lafosse. Filmen spiller kun i Grand Teatret.

Francofonia (14. marts). Med Louis-Do de Lencquesaing, Benjamin Utzerath og Vincent Nemeth. Instruktør: Aleksandr Sokurov. Filmen spiller kun i Grand Teatret.

Mustang (21. marts). Med Günes Sensoy, Doga Doguslu, Elit Iscan og Tugba Sunguroglu. Instruktør: Deniz Ergüven. Filmen er årets franske kandidat til Oscar-uddelingen, og vises både i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen har ordinær premiere i begge biografer 31. marts.

Dheepan, der blev vist i mandags som den første af forårets Franske Film Mandage, har ordinær premiere i både Øst for Paradis og Grand Teatret 23. marts.

Franske Film Mandage er arrangeret af Institut Français i samarbejde med Grand Teatret i København og Øst for Paradis i Århus.

Der er mere filmguf for de frankofile i København og omegn i marts måned, for Cinemateket har et virkelig flot, fransk program i marts:

1. og 2. marts vises Babettes Gæstebud INKL. filmens overdådige festmiddag, der serveres i Cinematekets restaurant. (og jeg tror det vil være klogt at skynde sig, hvis man vil sikre sig en billet…)

4. marts vises Welcome, instrueret af Philippe Loiret og med Vincent Lindon i hovedrollen, 5. marts og 20. marts vises filmen Udflugt i det røde (originaltitel: Weekend), instrueret af Jean-Luc Godard, og 8. marts og 30. marts er det klassikeren La grande Illusion, med blandt andre Jean Gabin, der er på plakaten.

I anledningen af den Internationale Frankofonidag 20. marts, vises film fra syv frankofone lande i perioden 8.-30. marts. Det kan du se meget mere om HER.

Den 10. marts viser Cinemateket endnu en film af Jean-Luc Godard: Le Mépris med blandt andre Brigitte Bardot, Michel Piccoli og Jack Palance, og i serien Månedens Dokumentar vises dokumentarfilmen Vivant!, instrueret af Vincent Boujon, i perioden 24.-30. marts.

God weekend derude :)!