Aprilfilm i biografen

Biograf

Det er snart april, og vi skal se på, hvilke franske film biograferne byder på i den første rigtige forårsmåned.

Franske Film Mandage, der er et samarbejde mellem Institut Français og biograferne Øst for Paradis (Aarhus) og Grand Teatret (København) fortsætter med et spændende program i april, og lægger ud med en ret kontroversiel film på mandag.

Made in France (4. april). med blandt andre Malik Zidi, François Civil og Nassim Si Ahmed. Instruktør: Nicolas Boukhrief. Made in France skulle have haft premiere i Frankrig sidst i november, men dens handling ligger så tæt på terrorbegivenhederne i Paris 13. november, at det blev besluttet at udskyde premieren. Nu har du mulighed for at se filmen i både Øst for Paradis og Grand Teatret.

Marguerite (18. april). Med Catherine Frot, André Marcon, Michel Fau og Christa Théret. Instruktør: Xavier Giannoli. Titelrollen som Marguerite spilles af Catherine Frot, som du måske kender fra den hjertevarme film Odette Toulemonde, der er lavet over Eric Emmanuel Schmitts fine lille novelle i novellesamlingen af samme navn. Marguerite spiller både i Øst for Paradis og Grand Teatret, og har ordinær premiere i danske biografer 28. april (jojo, ikke bare i Øst for Paradis og Grand men skam også i Cinemaxx og Nordisk Films biografer!).

Markedets lov – La Loi du marché (25.april). Med Vincent Lindon, Karine de Mirbeck og Matthieu Schaller. Instruktør: Stéphane Brizé. Spiller både i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Filmene Dheepan og Mustang, der også har været vist til Franske Film Mandage, spiller stadig i begge biografer. Jeg har skrevet en anmeldelse af Dheepan her, hvis du har lyst til at læse den.

Cinemateket fortsætter perlerækken af franske filmoplevelser i april (og maj). 8 film af (og med) den franske filminstruktør Jacques Rivette, der døde sidste år, er på programmet i april. Blandt andet La Religieuse med den danske skuespillerinde Anna Karina, og to film over romaner af Honoré de Balzac (La duchesse de Langeais og den tretten timer(!) lange film Noli me Tangere, der dog er delt i to). Se oversigten og filmbeskrivelserne her.

Skal du i biografen og se franske film i april?