Fransk forår i Aarhus

Fransk forår

Er der noget bedre end at sidde på en café i Paris, mens den lune parisiske forårssol kaster sine milde stråler ned over zinkbordet der næsten blænder, hvis det ikke var fordi espressoen og fadet med de lune croissanter tog det værste genskær? Hvor træerne og buskene er blevet lysegrønne, og kirsebærtræerne i parken bag Notre Dame kirken står i fuldt flor?

Nej vel?

Den oplevelse kan du nu få i hjertet af Aarhus, når Folkestedet i Carl Blochsgade slår dørene op for Fransk Forår i weekenden 21-22 maj, med en overflod af franske indtryk.

Fransk forår 2

Der var nu ikke så meget forår over Folkestedets omgivelser i går, da jeg var forbi for at tale med Søren Krogh Rasmussen, der er tovholder på Fransk Forår. Det var faktisk gråt og småkoldt. Men Folkestedets ‘baghave’ har en græsplæne der ligger direkte ned til Aarhus å, hvor piletræernes lange grene hænger ud over vandet. Og det er ikke svært at forestille sig, at det aarhusianske forår vil stå i fuldt flor den 21.-22. maj. Søren fortæller, at når de slår dørene op lørdag den 21. maj kl 10, vil gæsterne blive mødt at duften af friskbagte croissanter, crêpes og nybrygget kaffe.

”Vi er stadig i planlægningsfasen”, understreger han, og fortsætter: ”Det summer af ideer i arbejdsgruppen, og vi er slet ikke færdige med at lægge programmet”. På nuværende tidspunkt er der dog flere aktiviteter, der er programsat. Blandt andet vil der være pétanque-turnering og fransk kunstgalleri, hvor tre herboende franske billedkunstnere udstiller og fortæller om deres værker. Derudover er der arrangeret fire vinsmagningsrunder i løbet af lørdag eftermiddag, hvor man kan smage på økologiske vine fra Roussillon. Lørdag aften står i den franske visetraditions navn, når Claude Chichon og Den Franske Trio spiller de kendte franske viser – fra Edith Piaf til Jacques Brel – akkompagneret af en omgang lækker, fransk tapas til ganen. Claude Chichon har boet i Danmark i mange år, og du kender ham måske fra ARoS udstillingen Pas de Deux Royal, hvor Dronningen og Prinsgemalen udstillede sammen.

”Arbejdsgruppen summer og bobler af ideer, og der vil komme mange flere ting på programmet i den kommende tid”, fortæller Søren. ”Vi har en ide om at få nogle klassiske, franske biler udstillet, men det er stadig på tegnebrættet, og vi mangler lige at få nogle ting på plads, så den er ikke sikker endnu. Hele huset kommer til at summe af franske indtryk, fransk musik og duften af fransk mad, og også privatpersoner kan deltage aktivt. Hvis man har franske ting at sælge kan man få en bod. Vi har allerede aftaler med en boghandel, en antikvitetshandler og flere andre. Men alle kan få en bod, den eneste betingelse er, at det er franske ting, man har at sælge”, slutter Søren, inden han haster videre til næste møde.

Folkestedet i Aarhus er et medborgerhus for alle, og primært drevet af frivillige. Der er gratis adgang til Fransk Forår, men der skal købes billetter til vinsmagningen (vær opmærksom på at der er deadline for køb af billetter 11.maj) og viseaftenen.

Hold godt øje med Folkestedets hjemmeside og Fransk Forårs Facebookside. Der kommer mange flere ting på programmet i de næste uger. Er du interesseret i at få en bod, så kan du kontakte Søren direkte på mail rsok[a]aarhus.dk

Og er der noget bedre end at sidde i den danske forårssol og få kaffe, hvis man også man få en sprød, friskbagt croissant til?