Saint-Tropez og Ramatuelle

For et par år siden var vi på sommerferie i Saint-Tropez, nærmere betegnet lige uden for den lille landsby Ramatuelle. Vi havde booket et mobilhome på campingpladsen Les Tournels, der ligger på en bakke med udsigt over Middelhavet. Campingpladsen er firestjernet, med både stort badeland, restauranter og cafeer, et supermarked og en kiosk. Strengt taget behøver man ikke forlade pladsen, mens man er der. Kun fem minutters kørsel fra campingpladsen ligger en bred og lækker badestrand, hvor man dagen igennem kan følge med i de store rigmandsyachter, der ankrer op ud for kysten.

Men selvfølgelig skal man ud og opleve noget. Det skal vi jo. Man kører jo ikke næsten 2000 kilometer for kun at ligge på stranden. Vi gjorde ihvertfald ikke. Det er nærmest et must at tage en tur ind til Saint-Tropez for at opleve byen, men hvis man forventer en mondæn, pulserende by, så er det et pænt stykke fra den halvsøvnige landsbystemning, vi landede i. Der sker mest nede omkring havnen. Det er her, alle de store yachter lægger til og provianterer, og man kan få set nærmere på den vilde luksus, nogle har råd til at sejle rundt i. Ramatuelle er derimod en mere autentisk, hyggelig landsby, med ugentlige markeder som vi kender det fra mange franske byer.

Det er oplagt at tage på dagsture langs kysten, og besøge Marseille, Toulon, Cannes eller måske så langt som til Nice. Men der ligger også masser af oplevelser og venter i Middelhavskystens bagland, og de smukke bjerglandskaber, der danner ramme om Marcel Pagnols barndomserindringer. Nogle bogstavelig talt bjergtagende landskaber og udsigter ligger og venter i Les Gorges du Verdon, som dette gæstebloggerindlæg beretter mere om. Fra Ramatuelle tager det et par timer at kommer derop, men så bliver man også belønnet med udsigter som disse her:

I morgen får du 5 hurtige om Marianne, så hæng på og læs med!