Junifilm i biografen

Biograf2

Sommeren er på vej, og snart skal vi (forhåbentlig da) ud i sommerlandet, og på ferie til Frankrig og alting. Og man kunne måske få den tanke at det er slut med de franske film i biografen. Men næh nej.  Der er stadig masser af kigge på i både Aarhus og København.

Forårets udgave af Franske Film Mandage er godt nok ved at være ved vejs ende, men der er stadig to film tilbage på programmet. Og det er på mandag, at du kan opleve Sidse Babett-Knudsen i filmen Hermelinen, i en rolle som hun vandt en César for i februar i år:

Hermelinen – l’Hermine (30. maj). Med Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen, Eva Lallier, Corinne Masiero og Sophie-Marie Larrouy. Instruktør: Christian Vincent. Spiller både i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen får ordinær premiere d. 4. august i Øst for Paradis.

De gyldne år – Trois souvenirs de ma jeunesse (6. juni). Med Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, Mathieu Amalric, Dinara Drukarova og Cécile Garcia-Fogel. Instruktør: Arnaud Desplechin. Spiller både i Øst for Paradis og Grand Teatret.

I både Øst for Paradis og Grand Teatret kan du stadig se film fra Franske Film Mandage-programmet tidligere i år. I Øst for Paradis spiller Markedets lov med Vincent Lindon stadig ihvertfald en uge endnu. Og ligeledes Mustang og Min fars store rejse med Jean Rochefort. I Grand Teatret kan du stadig se Min fars store rejse. Tjek Øst for Paradis og Grand Teatrets hjemmesider for detaljer.

Det spritnye testamente, der var på Franske Film Mandage plakaten i mandags, får ordinær premiere 9. juni i både Øst for Paradis og Grand Teatret.

Évolution, der var på Franske Film Mandage-programmet den 9. maj, har ordinær 23. juni i Øst for Paradis.

Derudover kan man den 5. juni se filmen Ikke her for at blive elsket (Je ne suis pas là pour être aimé) i Øst for Paradis. Filmen er en del af Øst for Paradis’ række af ‘Søndag i Paradis’, hvor der er brunch inkluderet i billetprisen, og man endda må tage sin dyne med i biffen, hvis man har lyst (mon det også gælder, hvis man har en dobbeltdyne?)! Se mere om arrangementet her, og her kan du læse om filmen.

Cinemateket har lige sendt deres sommerprogram for juni til august ud, og det sprudler. Intet mindre! Igen kan jeg godt være lidt ærgerlig over at de ikke har en afdeling i det aarhusianske… Der er for eksempel filmserien Cinema du look med en stribe 80’er-film af Jean-Jacques Beneix, Luc Besson og og Leos Carax, og den 25. juni kan du få En bid af Paris, når Ménilmontant, byens 20. arrondissement, genskabes for en aften med foredrag, middag og film. Her kan du se hele Cinematekets program for sommeren.