Euro 2016

Euro 2016

Nejnej, bare rolig! Jeg er ikke fodboldtosse. Tourtosse, javist, men fodbold siger mig ikke rigtig noget…

Og alligevel kommer vi jo ikke udenom at der er væg-til-væg fodbold i fjernsynet fra Frankrig 4 uger i streg fra nu og til et pænt stykke ind i Touren. Fordi nogen har fået den ide at lukke nogle flere hold ind i slutrunden, så de nu er 24 hold i stedet for 16 hold. Er der ved at gå Melodi Grand Prix i den eller hvad? Får Australien også lov til at deltage på et tidspunkt?

Nå. Men jeg er ikke den der skal pive, for når Touren starter så er det moi, der sidder på fjernbetjeningen.

Når der er noget, jeg ikke forstår, så prøver jeg at sætte mig ind i sagerne. Det er det mindste, man kan gøre, synes jeg: At prøve at forstå. For det er da festligt at se billeder fra fanzonerne rundt omkring i Frankrig, og se et liveklip fra Tuileries-haven af virkelig mange gulklædte svenskere der drikker øl, og ellers bare opfører sig…. ordentligt. Mindre festligt var det at se billeder fra Marseille forleden, hvor nogle hooligans af forskellig national herkomst ikke kunne finde ud, hvad almindelig god opførsel er for en størrelse.

Så jeg har bladret hele UEFAs Euro 2016 hjemmeside igennem. Jeg er stadig ikke med på den dybere mening med 22 mand og en fodbold, men fordi jeg altid kigger efter skæve vinkler og finurlige ting, så fandt jeg siden med de ti byer, der lægger stadions til puljespillet. Med turistguides, historisk introduktion, hvordan man finder rundt, hvor man shopper, hvor stadion ligger, hvordan man kommer dertil… Der er nogen, der har gjort et grundigt stykke arbejde, skal jeg hilse og sige!

Der er både information til dem, der skal se fodboldkampe, og dem, der er på slæb. Og os, der skal på ferie i Frankrig i eller omkring de pågældende byer, kan med fordel læse med. Der er masser af baggrundsinformation at hente om alle 10 værtsbyer: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Paris, Saint-Denis, Saint-Etienne og Toulouse.

Her kan du se oversigten over de 10 værtsbyer.

God læselyst :)!

Billede: Pixabay.com