Alpernes Venedig

Det er ikke uden grund, at Annecy bliver kaldt Alpernes Venedig.

Langs floden Thiou i den historiske bymidte ligger maleriske stræder, smalle gyder og romantiske små broer, der automatisk leder tankerne hen på Italiens måske mest romantiske by. Men hvor man godt kan fare vild i Venedigs labyrint af smalle stræder og kanaler, så er Annecys middelaldercentrum til at overse. Det gør den dog ikke mindre charmerende.

Vi var der første gang på en bagende varm og solbeskinnet fredag formiddag, hvor der var  fyldt godt op i de smalle gader. Det var markedsdag, som hver fredag, søndag og tirsdag hele året rundt, med lokale specialiteter, kød, frugt og grønt. Præcis som vi kender det fra de fleste lokale, franske markeder. Men varmen og den travle menneskemængde langs markedsboderne drev os videre, ned til søbredden hvor der blæste en mild brise. Her kan man gå en tur langs søbredden, og krydse Pont des Amours (kærlighedsbroen) der går over Vassé-kanalen i udkanten af den store park les Jardins de l’Europe.

IMG_1260

Aftenen før Frankrigs nationaldag 14. juli tog vi igen en tur ind til Annecy. Det havde regnet i løbet af dagen og aftenen var kølig. Stræderne langs den lille flod og broerne over den virkede meget bredere uden de markedsboder, vi havde set nogle dage forinden, men det historiske centrum er ikke mindre charmerende i aftenbelysning. Der er udendørsservering på de mange barer og restauranter, og butikker med italiensk is på omtrent hvert gadehjørne. Der var dog ikke overdrevent meget festivitas i anledning af nationaldagen, men vi nåede kun at se det sidste af det traditionelle, overdådige festfyrværkeri. Vi havde nået at se det hele, hvis ikke nogen (læs: undertegnede…) havde tabt sit mobiletui med kreditkort og parkeringsbillet i… Det gav lige nogle paniske øjeblikke, hvor vi febrilske halvløb tilbage ad dunkelt oplyste stræder med smeltende isvafler i hænderne, inden vi heldigvis fandt det igen, med kort og billet intakte.

Det mest turistede område er ved søhavnen, hvor la Compagnie des Bateaux’s rutebåde lægger til. Det er også her, de ikoniske, typiske fotos af Annecys gamle bydel og le Palais de l’ile, den gamle fæstning midt i floden, bliver taget.

Ud over Annecys historiske bymidte, der alene er et besøg værd, er det særligt le château d’Annecy og den smukke basilika Basilique de la Visitation der er incontournables i selve Annecy by.

PARKERING: Annecy har en del parkeringspladser og -kældre, både lige uden for bymidten og inde midt i det hele, så det er ikke svært at komme af med bilen. Og timepriserne for parkering er ganske rimelige, selv ved rådhuset kun 100 meter fra det historiske centrum. Derimod er trafikken ofte kaotisk ind og ud af byen, og der er lange køer i spidsbelastningsperioderne. For at komme fra den ene side af søen til den anden skal alle biler igennem bymidten tværs forbi det historiske centrum langs søen ad en kun tosporet vej. Det skaber en del trafikkaos.