Sæt kryds i (litteratur)kalenderen

Det danske vejr indbyder til tæpper og en tyk trøje lige for tiden. Der er dog stadig et stykke tid til at de mørke vinteraftener holder deres indtog og indbyder til læsning i sofaen med en kop te eller kakao indenfor rækkevidde.

Der er kun få uger til at den franske rentrée littéraire for alvor tager fart, og et væld af nye franske bogudgivelser finder vej til boghandlernes hylder. Men allerede nu kan du sætte kryds i kalenderen, hvis du har lyst til at møde to franske forfattere, der kommer til Danmark i efteråret.

Louisianas syvende internationale litteraturfestival løber af stablen 18.-21. august (det er snart…!), og blandt de mange forfattere fra ind- og udland kan du møde den marokkanske forfatter Abdellah Taïa, som var i Aarhus i marts måned i år. To af Taïas bøger er blevet oversat til dansk og udgivet på Forlaget Arvids. Her kan du læse min anmeldelse af de to bøger, og min reportage fra forfatteraftenen på Dokk1 i Aarhus i marts.

Delphine de Vigan vandt sidste efterår Prix Renaudot for sin seneste roman D’après une histoire vraie (der allerede er oversat til dansk med titlen Baseret på en sand historie). To af hendes andre bøger er ligeledes oversat til dansk: No et moi (No og mig) og Rien ne s’oppose à la nuit (Alt må vige for natten). Du kan møde Delphine de Vigan mandag d. 19. september i Dronningesalen på det Kongelige bibliotek i København. To dage senere, onsdag d. 21. september, kommer hun til Aarhus, hvor du kan opleve hende i Aulaen på Aarhus Universitet. Aftenen i Aarhus er arrangeret af Authors in Aarhus.

God weekend :)!

Fotos: Wikimedia Commons