Monet på Ordrupgaard – særudstilling

Monet_Impression_soleil_levant

Sidste efterår var det kunstmuseet ARoS i Aarhus, der trak fulde huse til impressionistudstillingen Monet. Lost in Translation, hvor Claude Monet var i fokus. Nu er det kunstmuseet Ordrupgaard i Charlottenlund der slår dørene op for særudstillingen Monet. Ud af impressionismen, fra 24. august.

Museet er i forvejen kendt for sin samling af franske impressionister, og nu er det Claude Monets værker, der kommer i fokus. Med Monetværker lånt fra blandt andre Musée d’Orsay i Paris og Museum of Modern Art i New York kommer udstillingen ifølge Ordrupgaards hjemmeside til at fokusere på den kunstneriske udvikling i Monets malerier “ud af impressionismen, henimod den moderne kunsts friere brug af form og farve”.

I tilknytning til udstillingen er der blevet bygget et sanserum, der tager museumsgæsterne – og særligt børnene – med på en interaktiv tur i Monets have i Giverny. Og for de madglade kan man komme til bords med Monet. Ordrupgaard arrangerer i samarbejde med Copenhagen Cooking en række aftener, hvor man efter en omvisning i udstillingen kan smage Monets livretter ved en gourmetmiddag på museet.

Udstillingen Monet. Ud af impressionismen løber frem til 4. december. Museet forventer mange besøgende og har derfor udvidet åbningstiderne i perioden. Du kan læse mere om Monet-udstillingen her, og hvis gourmetmiddagen frister, så kan du bestille billetter her.

Har du lyst til at læse indlægget om mit besøg i Monets have i Giverny? Så kan du læse det her.