Alliance française i efteråret 2016

Trikoloren

Har du lyst til frankofile aktiviteter henover efteråret, så er arrangementerne så småt ved at komme i gang igen i de lokale afdelinger af Alliance française i Danmark.

Den verdensomspændende organisation har efterhånden eksisteret i 133 år, hvor hovedformålet har været at udbrede kendskabet til det franske sprog, og de franske og frankofone kulturer. Alliance Française findes i dag på alle kontinenter og i langt de fleste af verdens lande, og det siger noget om, hvor stor og målrettet en indsats, den franske stat lægger i organisationen.

Alliance française findes også i Danmark, hvor frivillige yder en stor indsats i udbredelsen af kendskabet til fransk sprog og kultur. Allerede året efter grundlæggelsen af den franske moderorganisation i Paris i 1883 blev den københavnske afdeling af Alliance française stiftet. I 1903 blev der oprette en afdeling i Randers, og afdelingen i Aarhus kom til i 1910. I januar 1919 blev Alliance française i Viborg grundlagt, Sønderjylland fik sin første Alliance française i Haderslev i 1921. Den næste kom til i 1947 efter krigen, da Sønderborg kom på Alliance française-kortet. Herefter fulgte Frederikshavn i 1955, og Roskilde i 1981.

I dag kan du finde Alliance française i følgende byer:

Fredericia, Frederikshavn, Haderslev, Helsingør, København, Odense, Randers, Roskilde, Sønder-borg, Vestjylland, Viborg, Åbenrå, Aalborg og Aarhus.

Lokalafdelingerne har hvert deres arrangementsprogram, der byder på spændende foredrag på dansk eller fransk, filmfremvisninger, petanque, picnicudflugter, guidede museums- eller galleribesøg og meget mere. Du finder program på deres hjemmesider, og der er kontaktoplysninger, så du kan kontakte afdelingen og høre nærmere. København, Aarhus og Viborg har desuden en Facebookside tilknyttet.