Alliance française i oktober 2016

trikolore

Hvis du ikke har tid eller lyst til at gå til fransk hver uge her i vintersæsonen, så er Alliance française en oplagt mulighed for alligevel at få noget fransk kultur indenbords. Størstedelen af de danske afdelinger har efterårets arrangementer på plads, og her får du en oversigt over, hvad der sker i DIN afdeling af Alliance française i oktober:

Fredericia 
Lørdag den 8. oktober fejrer Alliance Française Fredericia 70 års jubilæum, og afholder reception på den Reformerte Skole, Dronningensgade 87 i Fredericia. Her finder du afdelingens hjemmeside.

Frederikshavn
Tirsdag den 4. oktober kl. 19.30 er der foredrag om det franske præsidentvalg 2017 ved Jean-Pierre Mabire.

Søndag den 30. oktober kl. 10.00 er der udflugt til Skagen Museum, hvor Else Schaltz holder foredrag på fransk om Skagensmalerne. Du kan læse mere om arrangementerne på afdelingens hjemmeside her.

Haderslev
Torsdag den 13. oktober kl. 19.00 er der foredrag ved Bitten Bøgsted om departementet Aveyron. Læs mere her.

Helsingør
Tirsdag den 27. september kl. 19.30 holder Jacqueline Rousselon foredrag på let forståeligt fransk om Kongernes Dal – Loiredalen – og dens forbindelse til den franske kongemagt.

Onsdag, den 26. oktober kl. 19.30 er der foredrag på dansk og på fransk ved Henrik Lange og Benoît Verstraete-Hansen. Om TINTIN, tegneserien, stregerne og tegneren Hergés baggrund. Læs mere på afdelingens hjemmeside her.

Odense
Torsdag den 29. september kl. 18.45 er der rundvisning på TV2 på Kvægtorvet i Odense. Tilmelding nødvendig til kasserer Helle Andersen heland[a]sdu.dk.

Tirsdag den 11. oktober kl. 19.30 holder Morten Nøjgaard foredrag om Michel Houellebecq og hans roman Soumission.

Du kan følge med på Odenseafdelingens Facebookside her.

Randers
Indtil videre er der programsat et arrangement torsdag d. 29.september kl. 19.30, hvor Kirsten Balling, formand for Alliance Francaise i Frederikshavn, holder foredrag om en rejse i departementet Lot i det sydvestlige Frankrig.

Sønderborg
Fredag den 30. september kl. 17.00 – ca. 20.00 er der Jeu de pétanque et pique-nique familial

Tirsdag den 11. oktober kl. 19.00 på Sønderborg Bibliotek er der foredrag ved Jean-Pierre Mabire om Quebec, Canadas største provins.

Yderligere information på Sønderborg-afdelingens hjemmeside her.

Vestjylland
Tirsdag den 4. oktober er der foredrag med titlen La plus belle de la belle époque ved Maria Jakobsen, lektor, cand.mag i fransk og dansk. Se mere her.

Viborg
Tirsdag den 11. oktober kl. 19.30 er der foredrag på fransk ved Souha Raad med titlen Pensée et politique au Liban et dans le monde arabe.

Torsdag den 27. oktober kl. 19.30 er der foredrag om Djibouti ved Kader Maikal.

Se mere på afdelingens hjemmeside her.

Aabenraa
Onsdag den 12. oktober kl. 19.00 er der foredrag på fransk af Jean-Pierre Mabire om Le Québec.

Her finder du yderligere information.

Aarhus
Tirsdag den 27. september er der foredrag ved Morten Nøjgaard: Attention danger! Houellebecq part en guerre contre l’islam.

Mandag den 31. oktober holder Aase Nørrung foredrag med titlen Fra byggetomt til Fælleshaver.

Se mere om de to arrangementer på Aarhus-afdelingens hjemmeside her.

Alliance française-afdelingerne i Danmark er drevet af passionerede frankofile frivillige, der fortjener støtte og ros for deres vedholdenhed i udbredelsen af kendskabet til fransk sprog og kultur.