Oktoberfilm i biografen

Biograf

Efter det fantastiske septembervejr begynder efteråret og de mørke aftener at melde sig, og lige straks er det oktober. Det er tid at forsvinde i biografmørket. Franske Film Mandage, samarbejdet mellem Institut français, Grand Teatret i København og Øst for Paradis i Aarhus, er på banen igen. Cinemateket er også med denne måned, med 3 franske film.

Her får du en oversigt over oktober måneds franske film i biograferne.

Franske Film Mandage

Mandag den 3. oktober: Un homme à la hauteur (Høj af kærlighed), med Jean Dujardin, Virginie Efira, Cédric Kahn og César Domboy. Filmen er instrueret af Laurent Tirard, og spiller både i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen har ordinær premiere den 27. oktober i både Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 10. oktober: Lolo, med blandt andre Julie Delpy, Dany Boon, Vincent Lacoste og Karin Viard på rollelisten, og instrueret af Julie Delpy. Spiller både i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 24. oktober: Blanc (Hvid), vises som forpremiere, inden den får ordinær repremiere til november. Zbigniew Zamachowski, Julie Delpy og Janusz Gajos spiller de bærende roller i Krzysztof Kieslowski’s anden film i trilogien Bleu / Blanc / Rouge. Se den i Øst for Paradis eller Grand Teatret. (Du kan stadig  se Blå i flere mindre biografer).

Mandag den 31. oktober er der hele to film på Franske Film Mandage programmet:

L’avenir (Dagen i morgen) med Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka og Edith Scob, instrueret af Mia Hansen-Løve spiller kl. 19.00 både i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Og så kan du lige nå at få fyldt op med popcorn, inden næste film starter kl. 21.30, nemlig

Nocturama med Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers og Hamza Meziani, instrueret af Bertrand Bonello. Også i både Øst for Paradis og Grand Teatret.

Andre franske film i oktober

Søndag den 2. oktober kan du i Øst for Paradis se filmen Mon oncle, en komedie fra 1958 instrueret af Jacques Tati. Filmen vises i forbindelse med et bruncharrangement, der starter klokken 11.00.

I forbindelse med filmfestivalen PROUD! viser Øst for Paradis fredag den 7. oktober se den franske film PARIS 05:59, og lørdag den 8. oktober er det La belle Saison, der er på plakaten.

I serien Mix Copenhagen, der er en LGBT film festival, viser Cinemateket også franske film i oktober. Både La belle Saison (1. oktober) og PARIS 05:59 (1. og 8. oktober) er på plakaten, og søndag den 9. oktober vises dokumentarfilmen Je ne suis pas féministe, mais… , der er et portræt af den franske forfatter og sociolog Christine Delphy.

God tur i biografen i oktober :)!