Hvordan kommer man nemmest til Bordeaux…?

For 30 år siden, da jeg første gang skulle til Bordeaux, var det end ikke på tale at tage flyet. Det var ikke inden for en nyslået students budget, så i stedet hoppede jeg på toget. Dengang tog det godt et døgn, med skift i Fredericia og igen i Hamborg, hvor man steg på nattoget til Paris. Når toget ankom til Paris, havde man et par timer til at komme fra Gare du Nord til (såvidt jeg husker) Gare d’Austerlitz. Herfra gik bumletoget til Bordeaux. Det var før TGV-togenes tid.

Mens børnene var små, blev besøgene i Bordeaux og Saint-Émilion i mange år en del af sommerferierne i Frankrig, hvor vi tog turen på de knap 2000 kilometer i flere stræk. De senere år, hvor jeg nogle gange har været alene afsted, har det været med fly til Paris og et TGV-tog videre til Bordeaux. Som det sidste stop inden Bordeaux Saint-Jean banegården holder de fleste TGV-tog i byen Libourne, knap 10 kilometer fra Saint-Émilion. Jeg ved ikke hvorfor, men af en eller anden grund har jeg siden den allerførste tur derned haft på rygraden, at det var nødvendigt at rejse via Paris.

Det fandt jeg ud af sidste år, at det ikke er.

cite-vin-bordeaux

Hvis man tænker en smule ud af boksen finder man ud af, at man kan flyve via Amsterdam med KLM. Billund er den nærmeste lufthavn for mit vedkommende, og fra jeg stiger på flyet i Billund til vi lander i Bordeaux går der cirka fire en halv time. Inklusive knap to timers ventetid i Amsterdam! Det kan dårligt blive nemmere. Eller hurtigere.

mauriac-malagar

Den offentlige trafiks infrastruktur i Bordeauxområdet er blevet væsentligt forbedret de senere år, men der er stadig mange mindre byer og landsbyer i regionen, hvor det bare er mere praktisk at have en bil til rådighed. Da jeg var afsted denne gang kørte vinhøsten i højeste gear, og jeg vidste, at der ikke ville være nogen, der havde tid til at hente og bringe og køre mig rundt. Så jeg googlede lidt, og opdagede ret hurtigt, at man kunne leje en bil til langt færre penge, end jeg havde forventet. Afhentning af bil i lufthavnen lige uden for ankomsthallen, aflevering igen samme sted. Fem dage med ubegrænset antal kilometer for lige godt 1.000 kroner, inklusive forsikring!

Så går I og overvejer en forlænget weekend i Bordeauxregionen men ved ikke rigtigt hvordan, så er rådet hermed givet videre. Det bliver ikke meget nemmere at komme derned :)!