Decemberfilm i biografen

Biograf2

Det er blevet tid til det månedlige indlæg om kommende, franske film i biografen. Franske Film Mandages efterårsprogram lakker mod enden, og efter et par måneder med et overflødighedshorn af franske film sætter Cinemateket fokus på andre, men ikke mindre interessante, film. Vi glæder os til at se foråret filmprogrammer!

Franske Film Mandage

28. november: Médecin de campagne (Lægen fra Chaussy). Med François Cluzet (ham fra De Urørlige…), Marianne Denicourt, Christophe Odent, Patrick Descamps og Guy Faucher. Filmen er instrueret af Thomas Lilti. Kan ses både i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen får ordinær premiere 8. december i begge biografer.

5. december: Rouge (Rød) – den tredje og sidste film i Krystof Kieslowskis filmtrilogi fra 190erne. Med Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant og Frédérique Feder. Filmen vises både i Øst for Paradis og Grand Teatret, og får ordinær premiere 8. december.

Andre franske film i biografen

I serien Mine Aftener i Paradis vises filmen Ikke her for at blive elsket (Je ne suis pas là pour être aimé) i Øst for Paradis. 7. december. I hovedrollerne ses blandt andre Patrick Chesnais, Anne Consigny, Georges Wilson og Lionel Abelanski. Filmen er fra 2007, og er instrueret af Stéphane Brizé.

Cinemateket

26. november vises Kieslowskis’ Bleu (BLÅ), og 29. november er der to filmforevisninger af den franske instruktør Jean Vigo, under temaet Jean Vigo og 30’ernes Frankrig. Aftenen indledes med et foredrag, der sætter Jean Vigo og hans film ind i en kunst- og socialhistorisk kontekst.

Efter de seneste par måneders overflødighedshorn af franske film i Cinemateket står december måned i de (primært) amerikanske films tegn, med klassiske film, nyere film og en Disneyfilmkavalkade. Hvis det var noget, så kan du se december måneds program her.

God weekend :)!