Bonne Année 2017 !

Jeg håber, I er kommet godt ind i det nye år og at eventuelle tunge hoveder er i bedring!

Her i huset har vi haft nogle ret internationale jule- og nytårsdage.

Juleaften var traditionelt dansk med alt, hvad dertil hører. Det kan ikke være anderledes her på matriklen. Mens jeg stod med saucen og de brune kartofler, havde yngstebørnene travlt med at forevige juletræ og mad og gaver og snapchatte til storesøster i Singapore, der er 7 timer foran Danmark.

Første juledag blev for størstedelens vedkommende tilbragt på motorvejen mod Holland, og middagen den dag var amerikansk fastfood (ingen yderligere kommentarer til den gastronomiske side af dén sag…). I det sydlige Holland er fejringen af Sinterklaas den 5. december om aftenen vigtigere end juleaften, som er en almindelig aften for mange, lidt i stil med vores lillejuleaftensdag. Derimod er 1. og 2. juledag dagene for de store familiesammenkomster, og 2. juledag var vi sammen med hele Kærestes hollandske familie til middag. Men i Holland er de ikke helt så traditionsbundne, som vi er i Danmark. Der blev leveret mad udefra, og vi fik den lækreste, indonesiske buffet. Indonesien var tidligere en hollandsk koloni, og mange retter fra det indonesiske køkken er gledet ind i den hollandske madkultur.

Da vi kørte hjemover 3. juledag, stod den på tysk currybockwurst mit pommes. Intet mindre.

Nytåret fejrede vi på fransk manér i København hos gode venner, hvor menuen stod på 3 forretter: Foie gras, salade au chèvre og gazpacho. Hovedretten var saumon à la sauce rose, efterfulgt af franske oste og til dessert en gâteau au chocolat. Altsammen med dertil hørende vine. Jeg havde lavet Macarons Gerbet til kaffen (og nej, de blev ikke pæne nok til at jeg vil vise billeder af dem – men de smagte fantastisk!), og der blev plads til et dansk islæt: Kransekagen til midnat, med bobler fra Reims.

Og nu er det tid til at trække i arbejdstøjet igen, så 2017-udgaven af Connaissances.dk kan komme godt fra start.

Godt Nytår, og tak fordi du læser med!