En tak og to arrangementer

Bloggen her har været mit hjertebarn og mit frirum, siden jeg startede den i slutningen af maj måned for tre år siden. Og det er den stadigvæk. Men som mine trofaste læsere nok har bemærket, så er indlægsfrekvensen dalet drastisk de seneste måneder.

At få en ALS-diagnose er som at få et fuldtidsjob. Oveni det fuldtidsjob, jeg havde i forvejen, forstås. Der går et stort maskineri i gang, når diagnosen bliver stillet, hvor alt fra overlæger og hospitalteams med forskellige specialer til forskellige, kommunale hjælpemiddelteams træder ind. Der er så sindssvagt mange beslutninger, man skal tage stilling til. Jeg nævner i flæng: Kan vi blive boende i huset? Hvorfor har dørtrinnene i huset forskellig højde? Hvordan skal handicapbussen indrettes? Kan jeg beholde mit arbejde? Hvordan får man et handicapparkeringskort? … Og en trillion andre små og store, svære og lette, praktiske og eksistentielle beslutninger. Det har kostet pænt meget energi, og når jeg er kommet hjem fra arbejde har der ikke været mere at tage af. Og det er gået ud over mit hjertebarn.

Men nu er alting ved at falde på plads, og arbejdsmæssigt er jeg gået ned i tid. Nu bliver der overskud til at skrive igen, og jeg glæder mig til at få indlægsfrekvensen op!

Så først og fremmest en STOR TAK til alle jer, der har hængt ved trods sporadiske indlæg de seneste måneder, og tak til jer, der har sendt info om franske og franskrelaterede forhold.

Her er to spændende franskarrangementer i den kommende weekend, sakset fra Sopexas pressemeddelelse:

Apéritif à la française

Bureauet har i flere år holdt ”Apéritif à la française” i storbyer verden over. Formålet er at sætte fokus på den franske madkultur, som er og har været inspirationskilde til de fleste køkkener – også det danske. København har siden 2012 været med i det fine selskab af storbyer, der fejrer den franske madkultur. En særlig ting ved den franske madkultur er ”en apéritif” – et glas før middagen, der skal åbne op for appetitten. Fredag den 8. og lørdag den 9. juni afholdes Apéritif à la française på Aktivitetspladsen ved Torvehallerne, Frederiksborggade 21 i København. Læs mere her.

French Dining Week

Fra den 10. til den 17. juni er det restauranternes tur til at sætte fokus på fransk madkultur og den franske aperitif. Et stort antal restauranter landet over serverer under French Dining Week en typisk fransk aperitif i form af et glas Lillet og en tre-retters fransk-inspireret menu for 225 kr. + billetgebyr. Se hvilke restauranter der deltager og deres menuer her