Alliance française arrangementer i november 2018

Diktatkonkurrence, sangaftener, bogpræsentationer og et væld af spændende foredrag er, hvad Alliance française-afdelingerne landet over disker op med i november. Det er blevet tid til månedens oversigt.

Fredericia

Torsdag den 29. november kl. 19.00 holder afdelingen juleafslutning på dansk og fransk med traditioner, lækkerier, musik og sang. Arrangementet finder sted på Lokalhistorisk Arkiv, Frederik d. III’s vej 6, 7000 Fredericia.

Frederikshavn

Torsdag den 22. november kl. 19.30 får afdelingen besøg af mag.art. Søren Vinterberg, der holder foredrag med titlen Tintin mellem børneværelset og Balzac. Søren Vinterberg vil tage tilhørerne med i Tintin og Terrys spor og indkredse deres plads i billed- og litteraturhistorien. Foredraget er på dansk, og arrangementet finder sted i samarbejde med Frederikshavn Bibliotek. Se mere på afdelingens hjemmeside.

Haderslev

Mandag den 5. november kl. 19.00 er der filmaften, når afdelingen viser filmen Un homme à la hauteur på fransk, med danske undertekster. Læs mere om filmen på afdelingens hjemmeside.

Helsingør

Torsdag den 1. november kl. 19.30 er der foredrag på fransk ved Gerd Riccius, med titlen Un rendez-vous singulier.
Gerd Riccius vil fortælle om sit venskab med den tidligere balletstjerne og solodanser ved Operaen i Paris, Juan Giuliano. Deres bog  ‘Souvenances de demain’ som er resultatet af deres dybtgående samtaler om dansekunstens sande kerne, vil også blive præsenteret.

Onsdag den 28. november kl. 19.30 er der foredrag på fransk ved Thomas Wagner, med titlen La France – le Danemark – l’Europe. Thomas Wagner, der er direktør for Institut Français i Danmark, vil præsentere Institut Français og instituttets kulturelle og videnskabelige aktiviteter i Danmark. Foredraget vil også handle om det bilaterale forholdmellem Frankrig og Danmark.

Læs mere om begge arrangementer på afdelingens hjemmeside.

København

Lørdag den 3. november kl. 13.30 arrangerer afdelingen en landsdækkende diktatkonkurrence i fransk. Konkurrencen afholdes i samarbejde med Lycée français Prins Henrik i København, Institut français i  Danmark, Orthodidacte.com og den frankofone Radio Escapade. Alle er velkomne til at deltage. Læs nærmere på afdelingens Facebookside.

Fyn / Odense

Lørdag den 3. november er afdelingen med i den landsdækkende diktatkonkurrence i fransk, arrangeret af Alliance française i København, og inviterer alle til at deltage i en af franskmændenes yndlingsdiscipliner.

Tirsdag den 20 november kl. 19.30 er der foredrag med titlen Design africain ved stifteren af firmaet ‘Afrikansk Design’, Berit Christiansen.

Hold øje med afdelingens Facebookside for nærmere information om begge arrangementer.

Fransk Salon, Dalum Bibliotek

Torsdag den 22. november kl. 19.00 – 21.00 er der koncert med trioen French Connection. Gruppens repertoire spænder lige fra Charles Trenet, Édith Piaf, Henri Salvador, Serge Gainsbourg til Zazie og Ziz. Trioen har tidligere leveret fransk stemning i Fransk Salon. Hold øje med Fransk Salons Facebookside for mere information om arrangementet.

Roskilde

Mandag den 19. november kl. 19.30 er der i anledning af ’50-års jubilæet’ foredrag om studenteroprøret i Paris 1968 ved Jørn Boisen, institutleder ved Københavns Universitet. Se mere i programmet på afdelingens hjemmeside.

Sønderborg

Tirsdag den 20. november kl. 19.00 er der foredrag ved Jean-Pierre Mabire om immigrationen i Frankrig. Læs mere om foredragets indhold på afdelingens hjemmeside.

Vestjylland

Tirsdag den 6. november kl. 13.20 – 14.50 er der ”Ateliers-chanson” med pianisten og sangeren Jean-Pierre Réginal, der på sit repertoire har kendte franske sange som Champs-Elysées, L’important, c’est la rose, La mer, Poupée de cire poupée de son, m.fl. Arrangementet finder sted på Holstebro Gymnasium.

Viborg

Tirsdag den 20. november kl. 19.30 er der foredrag på fransk ved Poul Søren Kjærsgaard om den unge Robert Louis Stevenson, der i efteråret 1878 foretog en rejse til fods i Cevennerbjergene. Rejsen gik fra Puy-en-Verlay i Massif Central til Saint-Jean-du-Gard i Provence. Poul Søren Kjærsgaard fortæller om Stevensons rejse, i hvis fodspor han og hans hustru gik i 2016. Foredraget foregår i samarbejde med Folkeuniversitetet i Viborg. Læs mere om foredragets indhold på afdelingens hjemmeside.

Aabenraa

Onsdag den 21. november kl. 19.00 er der filmaften i afdelingen. I filmen medvirker blandt andre Juliette Binoche og Gerard Depardieu. Læs mere om filmen, tid og sted på afdelingens hjemmeside.

Aarhus

Tirsdag den 6. november kl. 17.30 til 19.00 er der Atelier chanson med den franske pianist og sanger Jean-Pierre Réginal. Arrangementet finder sted på Aarhus Katedralskole.

Onsdag den 21. november kl. 19.00 er der bogpræsentation af nogle af efterårets nye bøger hos den franske boghandel GMIBS ved Geneviève Munck i Klostergade.

Læs mere om begge arrangementer på afdelingens hjemmeside.