Alliance française arrangementer, april 2019

Vi er godt på vej mod foråret, og flere af Alliance française-afdelingerne afholder generalforsamlinger i april, mens der stadig er program med spændende foredrag i de fleste afdelinger. Det er blevet tid til månedens oversigt over arrangementer.

Fredericia

Torsdag den 25. april er der besøg af Aase Nørrung, der på dansk holder et causeri om Danskere i Frankrig under 1. Verdenskrig.Foredraget vil komme ind på nogle af de driftige danskere, der opholdt sig i Paris og Frankrig i denne periode og hvilken betydning de fik i historisk sammenhæng. Arrangementet finder sted på Lokalhistorisk Arkiv, Frederik d. III’s Vej 6, 7000 Fredericia.

Frederikshavn

Tirsdag den 30. april er der Generalforsamling på Voergaard Slot. Efter generalforsamlingen er der foredrag ved Jean-Pierre Mabire om L’Immigration en France depuis 1850. Læs mere om program og tilmelding på afdelingens hjemmeside.

Haderslev

Torsdag den 11. april får afdelingen besøg af Claude Chichon, som vil synge et udvalg af franske sange. Blandt andet er La vie en rose, Dans le port d’Amsterdam og Syracuse på prgrammet. Mere info på afdelingens hjemmeside.

Helsingør

Torsdag den 11. april er der Generalforsamling i afdelingen med efterfølgende foredrag på fransk ved Alix Bonetto om ’’Paul Cézanne, l’homme qui marche”. Tilmelding var senest i går (2. april), så kontakt formanden, hvis du er interesseret. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

København

Fredag den 12. april er det afdelingen i Københavns tur til at få besøg af Alix Bonetto med foredraget om Cézanne. Bemærk der er seneste tilmelding mandag den 8. april.

Fredag den 26. april afholdes der Generalforsamling,

Læs mere om tid og sted for begge arrangementer på afdelingens Facebookside.

Odense/Fyn

Onsdag den 24. april er der foredrag ved lektor Jørn Boisen, Københavns Universitet, med titlen Frihed, lighed og mismod. Jørn Boisen er hyppigt brugt som ekspert i franske forhold og skal med dette foredrag prøve at løfte sløret for gåden bag det nuværende franske mismod. Hold øje med afdelingens Facebookside for nærmere info om arrangementet.

Roskilde

Tirsdag den 9. april afholder afdelingen Generalforsamling (kun for medlemmer), med efterfølgende foredrag om Les châteaux de la LoireForedragsholder er Jacqueline Rousselon-Kosloff, underviser i fransk gennem 25 år på Studieskolen, FOF og l’Institut Français. Mere info på afdelingens hjemmeside.

Sønderborg

Torsdag den 11. april er der koncert med Claude Chichon i samarbejde med Alliance française-afdelingen i Haderslev. Koncerten finder sted på Haderslev Katedralskole. Læs mere på afdelingens hjemmeside.

Viborg

Torsdag den 25. april er der lysbilledforedrag ved lektor Kirsten Hermann Bjerre, med titlen Les huguenots, leur fuite et leur immigration au Danemark. Se mere info om program, tid og sted på afdelingens hjemmeside.

Aabenraa

Torsdag den 11. april er der sangaften i Felsted – Rejsestalden ved biblioteket, hvor Lisa Koch Nielsen fortæller om mennesket Edith Piafs fascinerende liv. Læs mere om arrangementet på afdelingens hjemmeside.