Alliance française arrangementer, oktober 2019

Efterårssæsonen i de danske Alliance française-afdelinger er i fuld gang, og der er både koncerter og litterære og samfundspolitiske foredrag på programmet i oktober måned.

Frederikshavn

Mandag den 21. oktober får afdelingen besøg af professor emeritus Morten Nøjgaard, der inviterer med på en litteraturhistorisk spadseretur i Paris, fra Balzac til Modiano. Læs mere om foredraget, tid og sted på afdelingens hjemmeside.

Haderslev

I morgen onsdag den 2. oktober holder journalist Dyveke Vestergaard Johansen foredrag om de Gule Veste. Foredraget stiller skarpt på bevægelsens betydning for Frankrig samt på, hvad der er samfundsmæssigt aktuelt i landet. Læs mere om foredraget på afdelingens hjemmeside.

Helsingør

Onsdag den 9. oktober er der foredrag på fransk ved lektor emeritus, cand.med. Bernard Jeune fra Syddansk Universitet. Foredraget har titlen La longue vie. Nous vivons plus longtemps, mais est-ce que nous vivons aussi mieux? (Det lange liv. Vi lever længere, men lever vi også bedre?). Se mere på afdelingens hjemmeside.

København

I dag, tirsdag den 1. oktober kl. 17.00 er afdelingen vært ved et foredrag i Jesu Hjerte Kirke ved fader Robert Culat. Foredragets titel er Le développement urbanistique de la Rome antique et l’histoire de sa destruction après la chute de l’Empire d’Occident. Læs mere på afdelingens Facebookside.

Lørdag den 12. oktober inviterer afdelingen til koncerten Paris Sépia med Magali Michaut i den Reformerte Kirke. Koncertens tema er ‘Musette et chansons 1900-1936’. Læs mere på afdelingens Facebookside.

Roskilde

Tirsdag den 10. oktober er der foredrag ved Brynja Svane, professor emeritus i fransk litteratur, Uppsala Universitet om Michel Houellebecqs forfatterskab. Se mere om foredraget, tid og sted på afdelingens hjemmeside.

Sønderborg

Onsdag den 9. oktober er der foredrag på fransk ved lektor Kirsten Hermann Bjerre om Huguenotterne – deres flugt fra Frankrig og indvandring i Danmark. Læs mere om foredraget, tid og sted på afdelingens hjemmeside.

Vestjylland

I dag, tirsdag den 1. oktober kl. 19.30, er der foredrag ved professor Jean-Pierre Mabire med titlen L’immigration en France depuis 1850 jusqu’à nos jours. Arrangementet finder sted på Holstebro Gymnasium.

Viborg

Tirsdag den 22. oktober gæster Søren Vinterberg, mag. art. og anmelder i Information og Politiken, afdelingen, hvor han vil fortælle om Tintin mellem børneværelse og Balzac. Se mere om foredraget, tid og sted på afdelingens hjemmeside.

Aarhus

I dag, tirsdag den 1. oktober, gæster journalist Dyveke Vestergaard Johansen, der er bosiddende i Paris, afdelingen, hvor hun vil fortælle om de Gule Veste og deres betydning, og om, hvad der er sket politisk og samfundsmæssigt i Frankrig fra valget af Emmanuel Macron i 2017 op til i dag. Se mere på afdelingens hjemmeside.