Franske film i biografen, november 2019

Fuldt program på Franske Film Mandage, og to spektakulære franske dokumentarfilm på Cinematekets Nordic Adventure Film Festival. Her får du november måneds franske filmoversigt.

Franske Film Mandage

I dag, mandag den 4. november, er det Nous finirons ensemble, der er på plakaten, med en perlerække af franske skuespillere, som Marion Cotillard, Benoît Magimel, François Cluzet, Gilles Lellouche, Pascale Arbillot, Valérie Bonneton, Laurent Lafitte og Clémentine Baert. Filmen er instrueret af Guillaume Canet. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 11. november kan du se Grâce à Dieu (Gud være lovet) med Melvil Poupaud, Bernard Verley, Josiane Balasko, Denis Ménochet, Swann Arlaud, Éric Caravaca og François Marthouret i hovedrollerne. Filmen er instrueret af François Ozon. I Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 18. november er Dilili à Paris, en tegnefilm for både voksne og børn, på programmet. Filmen er instrueret af Michel Ocelot. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 25. november kan du se Amin, instrueret af Philippe Faucon. I de bærende roller ses Emmanuelle Devos, Moustapha Mbengue, Mareme N’Diaye og Noureddine Benallouche. I Øst for Paradis og Grand Teatret.

Film der stadig spiller 

Double vies (Mellem linjerne) fra maj måneds Franske Film Mandage spiller stadig i Grand Teatret. Filmen er instrueret af Olivier Assayas, og i de bærende roller ses Juliette Binoche, Guillaume Canet, Vincent Macaigne og Nora Hamzawi.

Premierer i november

Der er i skrivende stund ikke planlagt franske filmpremierer i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

På Nordic Adventure Film Festival kan du fredag den 22. november se dokumentarfilmen Shelter, om fem venners opdagelsesrejse ind i Alperne for at se konsekvenserne af klimakrisen. Filmen er instrueret af Morgan Le Faucheur og Julien Roserens.

Ligeledes på Nordic Adventure Film Festival vises lørdag den 23. november Shaka, om Mathieu Crepel, der på bare få år er blevet en af de mest præmierede og bemærkelsesværdige franske snowboardere i historien. Filmen er instrueret af Morgan Le Faucheur.

God fornøjelse i biografen :)