Franske film i biografen, januar 2020

Mens Franske Film Mandage holder vinterpause er flere af de franske film, der var på plakaten i december, nærmest copy-pastet til januar måned. Hvis du ikke fik dem set på grund af juletravlhed, er chancen her igen. Det er blevet tid til månedens filmoversigt.

Premierer i januar

Filmen Les Misérables, der var på Franske Film Mandagesprogram i december, havde ordinær premiere i torsdags. Filmen er instrueret af Ladj Ly og er en film om livet i en af Paris’ ghettoforstæder. I de bærende roller ses Damien Bonnard, Alexis Manenti og Djibril Zonga. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Torsdag den 23. januar er der ordinær premiere på filmen Hors Normes, der sluttede efterårets FFM-program. Filmen er instrueret af makkerparret Olivier Nakache og Éric Toledano, der også stod bag box-office successen De Urørlige fra 2011. I hovedrollerne ses blandt andre Vincent Cassel, Reda Kateb og Helene Vincent. Vises i Øst for Paradis og Grand Teatret.

I Øst for Paradis’ samarbejde med Cinemateket kan du tirsdag den 21. januar se Les demoiselles de Rochefort fra 1967, instrueret af Jacques Demy og med musik af Michel Legrand. I de to charmerende hovedroller ses Catherine Deneuve og Françoise Dorléac.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

I januar fortsætter Cinemateket hyldesten af Frankrigs store filmkomponist Michel Legrand, der døde i januar 2019. Læs meget mere om eventet på hjemmesiden her.

Ligeledes er Claire Denis, en af Frankrigs store, kvindelige instruktører, stadig i fokus i Cinemateket, med en kavalkade af hendes bedste film. Se mere på Cinematekets eventside her.

I serien Årtiets største hits kan du lørdag den 18. januar se – eller gense – filminstruktøren Agnès Vardas’ film Faces Places fra 2017. I filmen medvirker Vardas selv sammen med kunstneren JR.

Lørdag den 25. januar gentager Cinemateket dobbeltvisningen af de to film om den legendariske pariserkabaret Moulin Rouge (som egentlig ikke er franske film set fra et produktionsperspektiv). Først vises John Hustons version fra 1952 med José Ferrer, Zsa Zsa Gabor og Suzanne Flon i hovedrollerne. Efterfølgende vises Baz Luhrmanns version fra 2001 med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollerne.

God fornøjelse i biografen :)!