Franske film i biografen, februar 2020

Franske Film Mandage starter op igen, og allerede i aften kan du komme til forpremiere i både Aarhus og København. Det er blevet tid til månedens filmoversigt.

Franske Film Mandage

I dag, mandag den 3. februar, lanceres FFM forårsprogrammet med forpremiere på kærlighedshistorien Portrait de la jeune fille en feu (Portræt af en kvinde i flammer), instrueret af Celine Sciamma. Der er forpremiere i både Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København. Filmen har ordinær premiere torsdag den 6. februar i begge biografer.

Mandag den 24. februar åbner det officielle FFM program med La Belle Epoque, instrueret af Nicolas Bedos og med Daniel Auteuil, Guillaume Canet og Doria Tillier i hovedrollerne. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Film, der stadig spiller

Les Misérables, der var på FFM programmet i december, kan du stadig se i Øst for Paradis til og med onsdag den 5. februar. Filmen er instrueret af Ladj Ly og er en film om livet i en af Paris’ ghettoforstæder. I de bærende roller ses Damien Bonnard, Alexis Manenti og Djibril Zonga.

Hors Normes (De særlige), instrueret af makkerparret Olivier Nakache og Éric Toledano, der også stod bag box-office successen De Urørlige fra 2011 er stadig på plakaten i Øst for Paradis og Grand Teatret. I hovedrollerne ses blandt andre Vincent Cassel, Reda Kateb og Helene Vincent.

Premierer i februar

I rammerne af Øst for Paradis’ samarbejde med Cinemateket vises i morgen, tirsdag den 4. februar, tegnefilmen Les triplettes de Belleville (Trillingerne fra Belleville) fra 2003. Filmen er instrueret af Sylvain Chomet, og blandt andre Michèle Caucheteux, Jean-Claude Donda og Michel Robin har lagt stemmer til.

Portrait de la jeune fille en feu (Portræt af en kvinde i flammer) har ordinær premiere torsdag den 6. februar. Se omtale og links ovenfor.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

Onsdag den 5. februar viser Cinemateket filmen House of Cardin fra 2019, der giver et unikt blik ind i et ellers lukket univers: Modeskaberen Pierre Cardins modehus. Dokumentaren er instrueret af Peter D. Ebersole og Todd Hughes, der har fået en sjælden adgang til Pierre Cardins arkiver og modeskaberen selv.

I serien Museumsoplevelser kan du torsdag den 6. februar og igen lørdag den 29. januar komme med på besøg på Louvre, når Une visite au Louvre er på plakaten. Filmen, der er fra 2004, er instrueret af Jean-Marie Straub og Danièle Huillet og giver et noget anderledes blik på museets kunstværker.

I serien Pigen, Ræven og Trillingerne fra Belleville har Cinemateket samlet syv af de bedste franske børne- og ungdomsfilm fra de seneste 20 år. Intet mindre! Pigen og Ræven, Trillingerne fra Belleville, Mikro & Diesel, Den lille prins, Asterix: Byplanlæggeren, En kat i Paris og På toppen af Verden vises ad flere omgange i hele februar og et stykke ind i marts.

Fredag den 21.februar tager Cinemateket os igen med til Louvre, når filmen Visage fra 2009, instrueret af Tsai Ming-liang er på plakaten. Den barokke film med Laetitia Casta i en af hovedrollerne viser en instruktørs problemer med at lave en film om Salome på Louvre.

God fornøjelse i biografen :)!