Franske film i biografen, september 2020

Sommeren går på hæld og det betyder, at Franske Film Mandages efterårsprogram er på trapperne. Indtil videre er det dog kun åbningsfilmen, der er programsat. Cinemateket har fokus på USA og Latinamerika i september, men der er enkelte, franske film på programmet. Her får du september måneds franske filmoversigt.

Franske Film Mandage

Mandag den 14. september åbner efterårsprogrammet med La Vérité (Sandheden) på plakaten. Filmen har Catherine Deneuve og Juliette Binoche i hovedrollerne, flankeret af Ethan Hawke. Den japanske filminstruktør Hirokazu Kore-eda har instrueret. Se den i Øst for Paradis i Aarhus og Grand Teatret i København.

Der er i skrivende stund ikke programsat yderligere film.

Film, der spiller nu

Åbningsfilmen fra forårets FFM program, La Belle Epoque, med Daniel Auteuil, Guillaume Canet og Doria Tillier i hovedrollerne spiller stadig i Øst for Paradis og Grand Teatret. Filmen er instrueret af Nicolas Bedos.

Celle que vous croyez (Forført) med Juliette Binoche, Nicole Garcia og Francois Civili hovedrollerne. Filmens instruktør er Safy Nebbou. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Le jeune Ahmed kan du stadig se i Øst for Paradis. Filmen er instrueret af brødrene Jean-Pierre Dardenne og Luc Dardenne, og i hovedrollerne ses Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud og Myriem Akheddiou.

Franske filmpremierer i september

Torsdag den 17. september er der ordinær premiere på J’accuse (Officer og Spion), instrueret af Roman Polanski. I hovedrollerne ses Jean Dujardin, Louis Garrel og Emmanuelle Seigner. Se den i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Tirsdag den 22. september viser Øst for Paradis i samarbejde med Cinemateket dokumentarfilmen Oh les filles, der udforsker, hvilke udfordringer der er i at være kvinde i en mandsdomineret rockbranche. Filmen er instrueret af François Armanet, og i hovedrollerne ses blandt andre Jeanne Added, Jehnny Beth og Lou Doillon.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Cinemateket

Fredag den 18. september viser Cinemateket dokumentarfilmen Oh les filles i forbindelse med Musikfilm Festivalen 2020. Filmen er instrueret af François Armanet, og har deltagelse af blandt andre Jeanne Added, Jehnny Beth og Lou Doillon. Inden fremvisningen introducerer kulturformidler, DJ og specialist i fransk pophistorie, Sofie Jekel filmen, der også vises 22. september i Øst for Paradis.

I Cinematekets serie ‘Filmuniversitetet – Morgen’ vises tirsdag den 29. september den franske film Et le jour se lève fra 1939. Filmen er instrueret af Marcel Carné og har Jean Gabin, Jules Berry og Arletty i hovedrollerne.

Good fornøjelse i biografmørket :)!