Québec – fra de første opdagelsesrejsende til vor tid

I forbindelse med vores Canadatur i juni 2019 læste jeg op på Québecs historie. Hvordan franskmændene opdagede Canada, de store søer og flodvejene ned til den Mexicanske Golf og det floddelta, hvor New Orleans i dag ligger. Hvordan den franske kolonisering af Nouvelle France endte med at gå i stå. Og hvordan englænderne i løbet af få år fik smidt franskmændene ud af kontinentet.

Vi var afsted i 15 dage i alt, med besøg hos venner i Toronto inden vi fortsatte op langs Saint-Lawrencefloden mod Québec City. Efter nogle dage i og omkring Québec City kørte vi til regeringsbyen Ottawa, og sluttede turen med en forlænget weekend ved Niagara Falls.

Her får du de historiske indlæg, jeg skrev dengang, og beretningen fra vores ophold i Québec.

God læselyst :)!