Loiredalen og Bretagne revisited

Indtil verden åbner op og vi må rejse igen, må jeg gribe til arkivet for inspiration. Vi håber stadig at kunne komme til Champagnedistriktet til august. Forhåbentlig er 3. gang lykkens gang.

Vores sommerferie i 2017 var på flere måder speciel. Vi skulle have været en tur til Singapore, som blev aflyst, så i stedet planlagde vi to uger i Loire-dalen og Bretagne. Den typiske ferielejlighed, som vi plejer at booke lang tid i forvejen, blev erstattet af små hyggelige, lokale hoteller. Og vi blev een væsentlig erkendelse rigere på den tur: Det er hyggeligt at spise på de små, lokale restauranter, men det slår ikke at handle ind i et fransk supermarked og selv tilberede aftensmaden af lækre råvarer.

Efter en uges tid i Loire-dalen, hvor vi besøgte de tre nok mest berømte slotte Chambord, Chenonceau og det royale slot i Blois, kørte vi mod Bretagne.

En uge i Bretagne rækker ikke til at se hele halvøen, så vi var nødt til at udvælge nogle incontournables. Størst indtryk gjorde MorbihanGolfen på sydsiden af Bretagne, med dens voldsomme tidevand og de små skjulte havne inderst i bugtens kringelkroge.

Og så var der Carnac med de sælsomme stenformationer. Det er et af de steder i Bretagne man skal se, når man er på de kanter.

Det var også på turen gennem Bretagne at vi passerede en dobbelt rundkørsel, og min nysgerrighed blev pirret, fordi vi havde egentlig passeret ret mange rundkørsler på den ferie. Så det satte jeg mig for at undersøge, da vi kom hjem. Og der er noget om snakken.

God læselyst :)!