Nu tør vi tro på ferie i Frankrig!

Verden er ved at åbne op igen… Ihvertfald Europa. Sådan da… For Deltavarianten spøger i baggrunden. Selvom vi var på familiebesøg i Holland for første gang siden julen 2019 netop den weekend, Danmark spillede mod Wales i Amsterdam, så er det ikke sikkert, vi kan stikke forbi igen på vej til Reims i august.

Men vi tør efterhånden tro på, at vi kommer til Frankrig denne sommer. To gange sidste år bookede vi en feriebolig lidt uden for Reims. To gange måtte vi annullere på grund af stigende smitte og rejserestriktioner. Tredje gang er lykkens gang, håber vi. Af samme årsag har vi skubbet ferien fra slut juni til starten af august.

Så hvad skal vi se i Reims og omegn?

Vi plejer jo at bo et fast sted, og så tage ture ud derfra. Og på listen indtil videre – allerøverst, faktisk – står katedralen i Reims, hvor de franske konger blev salvet. Den har jeg længe gerne villet se.

Og så skal vi på opdagelse i Champagnedistriktet, og mon ikke der er en vingård eller flere, man kan besøge?

Cirka 2 timers kørsel syd for Reims ligger Colombey-les-Deux-Églises, og ja, du gættede rigtigt! Selvfølgelig skal jeg forbi landsbyen, hvor Charles de Gaulle boede indtil sin død i 1970.

Troyes med sin rige, tusindårige historie (særligt Hundredeårskrigen og Jeanne d’Arc) skal vi også besøge.

Omtrent 1½ times kørsel øst for Reims ligger Verdun, der var skueplads for et af 1. Verdenskrigs længste og blodigste slag. Lur mig, om ikke vi også tager en tur dertil. Ægtefælle er også interesseret i krigshistorie.

Har du besøgt Reims og regionen omkring byen? Har du fif til listige steder og tips til, hvilke egnsretter der er incournables? Så vil jeg blive rigtig glad, hvis du vil dele det med mig og bloggens læsere :)!