Franske film i biografen, oktober 2021

Franske Film Mandage har taget hul på efterårsprogrammet, der blandt andet byder på en nyrestaureret klassiker. Og hvis din efterårsferie drukner i regn, er der masser af franske film at vælge imellem på Filmstriben, ganske gratis. Det er blevet tid til oktober måneds franske filmoversigt.

Franske Film Mandage

I dag, mandag den 4. oktober, er Les magnétiques på plakaten, med Thimotée Robart, Marie Colomb, Joseph Olivennes og Philippe Frécon i de bærende roller. Filmen er instrueret af Vincent Maël Cardona. Se den i Grand Teatret i København eller Øst for Paradis i Aarhus.

Mandag den 11.  oktober kan du se en nyrestaureret version af klassikeren Les enfants du Paradis (Paradisets børn) fra 1945, instrueret af Marcel Carné efter manuskript af Jacques Prévert. Filmen vises i både Øst for Paradis og Grand Teatret.

Mandag den 18. oktober holder Franske Film Mandage efterårsferie, og

Mandag den 25. oktober vises Titane med Vincent Lindon og Agatha Rouselle i hovedrollerne. Filmen er instrueret af Julia Ducournau. Se den i Grand Teatret og Øst for Paradis.

Film, der stadig spiller

I både Grand Teatret og Øst for Paradis kan du stadig se Deux, der blev vist på PROUD! Filmfestivalen – Aarhus’ LGBTQ filmfestival – i oktober 2020. Filmen er instrueret af Filippo Meneghetti, og de to kvindelige hovedroller spilles af Barbara Sukowa og Martine Chevallier.

Onsdag den 13. oktober er der seniorbio i Øst for Paradis, der viser Les Choses Qu’on Dit, Les Choses Qu’on Fait. Filmen er instrueret af Emmanuel Mouret, og i hovedrollerne ses Camélia Jordana, Niels Schneider og Vincent Macaigne. Filmen var på FFM programmet i juni.

Månedens franske filmpremierer

Torsdag den 21. oktober i Grand Teatret og fredag den 22. oktober i Øst for Paradis er der ordinær premiere på Gagarine, der lige nåede at blive vist på Franske Film Mandages program i efteråret 2020 inden corona-nedlukningen i december. Filmen er instrueret af Fanny Liatard og Jérémy Trouilh og har Alseni Bathily, Lyna Khoudri og Jamil McCraven i hovedrollerne.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Filmstriben: Månedens anbefaling

Les parapluies de Cherbourg (Pigen med paraplyerne) fra 1964 og Les demoiselles de Rochefort (Pigerne fra Rochefort) fra 1967 er begge instruerede af Jacques Remy og med musik af Michel Legrand – og har begge en ung Catherine Deneuve i hovedrollen. Begge film er eminent gode til en nostalgisk regnvejrsdag. Uskyldige, lidt banale og meget charmerende!

Det er gratis at se film på Filmstriben, der er bibliotekernes filmtilbud. Du skal bare have et biblioteks-login.

God filmfornøjelse :)!