Franske film i biografen, november 2021

Der er både franske klassikere og spritnye franske film at se i biografen i november. Hvis du ikke har tid til en biograftur, eller er bekymret over stigende smittetal, så er Filmstriben klar 24/7 med masser af franske film.

Det er blevet tid til månedens filmoversigt.

Franske Film Mandage

Der er ingen FFM film i dag, 1. november.

Mandag den 8. november vises Le temps rétrouvé, instruktøren Raoul Ruiz’ filmatisering af Marcel Prousts værk. I hovedrollerne ses John Malkovich, Catherine Deneuve, Emmanuelle Béart og Vincent Perez. Se den i Øst for Paradis eller Grand Teatret.

Mandag den 15. november er Tout s’est bien passé på plakaten. Filmen er instrueret af François Ozon. I filmens bærende roller ses André Dussollier, Charlotte Rampling og Sophie Marceau. Vises i Grand Teatret og Øst for Paradis.

Mandag den 22. november kan du se Adieu les cons, instrueret af Albert Dupontel, der også ses i en af filmens hovedroller sammen med Nicolas Marié og Virginie Efira. I Grand Teatret eller Øst for Paradis.

Mandag den 29. november vises France, der har Benjamin Biolay, Léa Seydoux, Blanche Gardin og Emanuele Ariolo i hovedrollerne. Filmen er instrueret af Bruno Dumont. Vises i Øst for Paradis og Grand Teatret.

Franske film der stadig spiller

Gagarine, der lige nåede at blive vist på Franske Film Mandages program i efteråret 2020 inden corona-nedlukningen i december, er programsat indtil ihvertfald på torsdag. Filmen er instrueret af Fanny Liatard og Jérémy Trouilh og har Alseni Bathily, Lyna Khoudri og Jamil McCraven i hovedrollerne. Se den i Grand Teatret og  Øst for Paradis.

Månedens franske filmpremierer

Torsdag den 4. november er der ordinær premiere på den nyrestaurerede version af klassikeren Les enfants du Paradis (Paradisets børn) fra 1945, instrueret af Marcel Carné efter manuskript af Jacques Prévert. Filmen vises i både Øst for Paradis og Grand Teatret.

Torsdag den 11. november er der ordinær premiere på Titane med Vincent Lindon og Agatha Rouselle i hovedrollerne. Filmen er instrueret af Julia Ducournau. I Øst for Paradis og Grand Teatret.

Torsdag d 25. november er der ordinær premiere på Tout s’est bien passé. Se beskrivelse ovenfor. Filmen har premiere i både Grand Teatret og Øst for Paradis.

Andre franske film i biografen i november

Onsdag den 10. november er Je ne suis pas là pour être aimé fra 2005 på plakaten i Øst for Paradis. Filmen er instrueret af Stéphane Brizé, og i hovedrollerne ses Patrick Chesnais, Anne Consigny, Georges Wilson og Lionel Abelanski.

Indenfor Øst for Paradis’ samarbejde med Cinemateket i København vises tirsdag den 16. november Jacques Tatis Trafic fra 1971, instrueret af selvsamme.

Øst for Paradis har endnu en fransk film på programmet onsdag den 17. november hvor Amour (2012) er på plakaten. Filmen er instrueret af Michael Haneke.

Bemærk at flere af filmtitlerne, jeg nævner ovenfor, muligvis også spiller i andre, mindre biografer. Tjek en biograf nær dig.

Filmstriben: Månedens anbefaling

Har du lyst til at dykke ned i historien om Coco Chanel, så ligger der to film om den legendariske modeskaber på Filmstriben.

Coco avant Chanel (2008) er fortællingen om den unge Coco, der voksede op på børnehjem med sin søster, og hvordan de klarede  sig igennem indtil Cocos gennembrud som modeskaber.

Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009) fortæller historien om, hvordan Coco Chanel i 1920 tager den eksilerede komponist Igor Stravinsky og hans familie under sine vinger. Stravinsky spilles af Mads Mikkelsen.

Det er som altid gratis at se film på Filmstriben, der er bibliotekernes online filmtjeneste. Man må typisk se to film om måneden, og det kræver kun et biblioteks-login.

God filmfornøjelse i november :)!