Prisbelønnet fransk forfatter i Danmark

Delphine_de_Vigan-Nancy_2011I denne uge er den prisbelønnede franske forfatter Delphine de Vigan på besøg i Danmark. I går kunne hun opleves i samtale med Bjørn Bredal til et udsolgt arrangement på Det Kongelige Bibliotek i København. I morgen onsdag kan du opleve hende i Aarhus.

Nåede du ikke at få billetter til arrangementet i går aftes, så er der mulighed for at møde Delphine de Vigan igen i dag i København. Klokken 17.00 signerer hun nemlig bøger i Den franske Bogcafé. Det er ikke muligt at bestille plads, så bogcafeen anbefaler at man møder op i god tid. Med gårsdagens arrangements popularitet in mente kunne det nemt tænkes at køen vil gå et stykke ned ad Fiolstræde.

I morgen onsdag d. 21. september er Delphine de Vigan i Aarhus. Her kan man møde hende i Aarhus Universitets Aula kl. 19.00. Arrangementet vil som i København have form som en forfattersamtale, på fransk med dansk opsummering. Lektor i fransk Steen Bille Jørgensen vil interviewe Delphine de Vigan. Bemærk at der skal bestilles billetter online.

Delphine de Vigan fik sit litterære gennembrud internationalt med den autofiktive roman Rien ne s’oppose à la nuit (Alt må vige for natten). Hendes seneste roman fra efteråret 2015, den ligeledes autofiktive D’après une historie vraie (Baseret på en sand historie), vandt Prix Renaudot og Goncourt des Lycéens. Begge romaner er oversat til dansk, og ligeledes hendes tidligere roman No et moi (No og mig), alle er udgivet på forlaget People’s Press.

Har du lyst til at læse mere om Delphine de Vigan, eller vil du vide lidt mere om, hvad ‘autofiktion’ er for en størrelse? Så klik her og se, hvad Det Kongelige bibliotek skrev i deres kulturmagasin.