Torvehallerne i København #3

Torvehallerne udenfor 3

Jeg har allerede skrevet et par indlæg om Torvehallerne i København, og de franske butikker, der ligger der, men der er lige et par mere, der er interessante i fransk sammenhæng, som jeg gerne vil dele med jer.

I Hal 1, hvor også Ma Poule ligger, ligger Le Petit vinbar. Baren fylder ganske få kvadratmeter men de er godt og charmerende udnyttet. Her serveres både hvide, røde og rosévine i både glas og hele flasker, overvejende røde – mest franske (men også fra andre vinområder). Og så har de en forkærlighed for champagne. Le Petits menukort er overskueligt og meget fransk, her kan man for eksempel få en Croque petit, en salade au chèvre, eller en tallerken charcuterie med brød og cornichoner.

Lige ved siden af Le Petit ligger Oliviers&Co. Som navnet antyder har det med med oliven at gøre. Mange forskellige olivenolier fra det meste af Middelhavsregionen, men særligt fra det sydfranske, fylder hylderne, side om side med tapenader, krydderier, balsamico-eddiker, hudpleje og sæber baseret på olivenolie og meget andet, der relaterer til oliventræet og serveringen af olivenolie. Stadet er tilsyneladende så nyt at de ikke har fået en præsentation på Torvehallernes hjemmeside endnu, men her kan du se udvalget i butikken på Gl. Kongevej i København.

Her kan du læse det indlæg, jeg skrev om La Brioche Dorée, hvor man kan få ægte fransk pâtisserie.