Les Cévennes 1 – i højden

Øst for dagens etape ligger nationalparken Parc National des Cévennes, der tilbyder nogle enestående muligheder for store naturoplevelser. Selvom man som udgangspunkt måske er på badeferie ved kysten, som vi var, så ligger parken så tilpas tæt på kysten at man godt kan nå dertil på en dagsudflugt, og alligevel nå tilbage og få en aftendukkert i havet.

Les Gorges du Tarn er en bjergkløft, en canyon, hvor floden Tarn løber i bunden. Tarn-floden udspringer lidt højere oppe i Central Massif på bjerget Mont Lozère, og er en biflod til Garonne, som den løber sammen med øst for byen Montauban i departementet Tarn-et-Garonne. Garonne er den flod, der ved Bordeaux løber sammen med Dordognefloden og bliver til Gironde, flodmundingen der løber ud i Atlanterhavet med Médoc-området på den sydvestlige bred.

Bjergfloder er altid fascinerende, synes jeg. Der er som regel fart på, og på de mere rolige steder er de gode at bade i på en varm dag. Ikke blot Les Gorges du Tarn men hele området inviterer til vandringer, sejlads og river rafting på floden, eller bare nogle enestående panoramaer i bjergene, hvis man ikke er så meget til sportslige udfoldelser.

Her kan du se billeder fra Les Gorges du Tarn.

Ca. 45 km syd for Les Gorges du Tarn går broen Viaduc de Millau over Tarn dalen og floden Tarn. Viadukten er en motorvejsbro som blev åbnet i 2004 efter 13 års planlægning og kun 3 års byggeri. Det er også en rekordernes bro: Den er næsten 2,5 kilometer lang, og brodækket er 270 meter over jordoverfladen. På det højeste sted måler den 343 meter fra foden af bropillen til toppen af pylonen. Det er højere end Eiffeltårnet.

viaduc de Millau

Feltet passerer under viadukten på etapen i morgen.

Vil du vide mere om broen? Så se her.

Har du været i området – og har du nogle gode tips til steder, man kan besøge? Så del dem gerne med os i kommentarfeltet.

I morgen skal vi en tur under jorden, så hæng på og læs med!

Feltet kører i dag fra Muret til Rodez

Foto: Pixabay.com