Mousse au chocolat

mousse-au-chocolat

Vi havde gæster i fredags, og jeg lavede mousse au chocolat til dessert – à la française, bien sûr.

Jeg bliver altid en smule skuffet, når jeg i Danmark får chokolademousse til dessert. Det er, som om der er mere sukker end chokolade i. Det smager bestemt ikke dårligt, men jeg tager altid mig selv i at spekulere på, om de bare har holdt chokoladen hen over skålen eller hvad…!? Hvorfor må den ikke smage o.r.d.e.n.t.l.i.g.t af chokolade?

Nå. Men her har du den ægte franske vare. Og jeg vil godt garantere for, at chokoladen er den mest fremtrædende smagsingrediens. Og der er kun 3 ingredienser i. Hvor nemt kan det blive?

Til 4 personer skal du bruge

250 gr. god, mørk chokolade, gerne 70% eller mere. Bare sørg for at den ikke er bitter, fordi chokoladen smager rigtig meget igennem i denne dessert…

1 dl. crème fraîche (jeg brugte 38%, man kan selvfølgelig også bruge 18%)

4 æg

(…og nej, ingen sukker!)

mousse-au-chocolat

Jeg lavede til seks personer, derfor er der flere æg på billedet end i opskriften… ;)

Tag æggene og crème fraîchen ud af køleskabet en god halv times tid før, så de ikke er køleskabskolde når de skal røres i den varme, smeltede chokolade.

Mens chokoladen smelter i vandbad, deles æggene i blommer og hvider. Hviderne skal i den største skål, fordi det hele ender med at blive blandet sammen der.

Når chokoladen er godt smeltet og varm, røres crème fraîche i, lidt ad gangen, så chokoladen ikke køler for meget. Derefter røres æggeblommerne i chokolademassen, en ad gangen. Massen skal være lind og glat. Lad chokolademassen blive i vandbadet, mens du pisker æggehviderne helt stive (jeg har ikke taget billeder af den proces, for det var vigtigere at være opmærksom på chokoladen….)

Nu vendes chokolademassen forsigtigt i de piskede æggehvider, lidt ad gangen, indtil det er blevet en ensartet masse. Massen hældes i portionsskåle (eller een stor skål), og sættes i køleskabet nogle timer.

Man kan pynte med flødeskum og eventuelt syrlig frugt (for at afbalancere den kraftige chokoladesmag), men det er ikke strengt nødvendigt.

Bon appetit :)!